Overslaan en naar de inhoud gaan

Crowdfunding voor laatste deel geluidszuil Sjef Diederen

Geplaatst opvrijdag 6 juli 2018 - 6:00

De initiatiefnemers van een kunstwerk ter nagedachtenis aan Sjef Diederen zijn een crowdfunding begonnen om het laatste deel te realiseren.

Vijfduizend euro is nog nodig om een zuil te maken die met een QR-code fragmenten van liedjes van de troubadour laat horen.

Loterij
Om ervoor te zorgen dat mensen graag hun steentje bijdragen, hebben de nabestaanden van Sjef Diederen spullen uit zijn nalatenschap ter beschikking gesteld. Die worden verloot onder de donateurs. Onder andere de Gouden Narrenkap en een schilderij dat door Diederen zelf geschilderd is, zijn op die manier te verkrijgen.

Kunstwerk
Het kunstwerk voor Diederen zal bestaan uit een zes meter lange plexiglazen plaat die verlicht wordt en waarop onder andere zijn afbeelding te zien is. De geluidszuil moet daarnaast komen te staan. Het geheel krijgt een plek in het Sjef Diederen Park in Hoensbroek. Het is een initiatief van buurtbewoners en liefhebbers van de in 2012 overleden troubadour.

Voordekunst
Om mee te doen aan de crowdfundingsactie kunnen geïnteresseerden terecht op cultuur-crowdfundwebsite voordekunst.nl. De geldinzameling loopt nog tot en met augustus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen