Overslaan en naar de inhoud gaan

Crowdfunding moet homostel helpen bij kinderwens

Geplaatst opdinsdag 28 maart 2017 - 17:08

Een homostel uit Heerlen hoopt via een crowdfundingsactie hun kinderwens in vervulling te laten gaan.

De 23-jarige Tommy en de 29-jarige Julien Laubscher-van Gaal uit Heerlen willen al een tijdje kinderen. Maar dat is anno 2017 nog best lastig. "Je zou denken dat Nederland heel open-minded is. Veel mensen denken ook dat het gewoon kan, maar dat is helemaal niet zo", zegt Julien.

Draagmoeder
De twee hebben een draagmoeder nodig om hun wens in vervulling te laten gaan. In Nederland mag je niet openlijk een oproep doen om een vrouw te vinden die dat wil doen, daarom komt de draagmoeder vaak uit het eigen sociale netwerk zoals, een familielid of kennis.

Sterke band
Bovendien mag een draagmoeder in Nederland alleen draagmoeder zijn met haar eigen eicel. Veel vrouwen willen dat niet omdat ze dan bijvoorbeeld een te sterke band met het kind krijgen.

IVF
Voor homokoppels is het onmogelijk om gebruik te maken van een zogeheten IVF-draagmoeder. Het VU Medisch Centrum in Amsterdam is het enige ziekenhuis in Nederland dat draagmoederschap met IVF aanbiedt, maar zij helpen alleen heterokoppels van wie de vrouw zelf geen kinderen kan krijgen. Homostellen komen per definitie niet in aanmerking voor dit traject.

Duur prijskaartje
Veel koppels zoeken daarom hun heil in het buitenland. Tommy en Julien hebben in Zuid-Afrika een draagmoeder gevonden. Aan de behandeling in het ziekenhuis hangt wel een prijskaartje van tienduizenden euro's.

De twee zijn een crowdfundingsactie gestart om geld in te zamelen en zo hun kinderwens in vervulling te laten gaan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

COC over kinderwens homo's: 'Wetgeving staat in de weg'
RaboRonde Heerlen zoekt geld via crowdfunding
Actie gestart voor gestolen klarinet Emil Szarkowicz
Geld is binnen voor tapasgigant Heerlen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen