Overslaan en naar de inhoud gaan

Crowdfunding levert Raboronde Heerlen honderden euro's op

Geplaatst opmaandag 27 juli 2015 - 19:03

De organisatie van criterium RaboRonde Heerlen heeft honderden euro’s opgehaald met crowdfunding.

Vrijdag wordt in Heerlen de Raboronde gereden, een na-Tour criterium. De organisatie werkt met een budget van zo'n 200.000 euro.

Sponsors
Een deel van dat bedrag wordt door de Rabobank op tafel gelegd, maar ook de gemeente Heerlen en een aantal andere sponsors leveren een aardige bijdrage aan het budget. Begin dit jaar is de organisatie gestart om met behulp van crowdfunding extra middelen te werven. "Die actie heeft tot nu toe zo'n 600 euro opgebracht", vertelt Chris Tiekstra.

Niet ontevreden
Hij is voorzitter van de organisatie en zeker niet ontevreden over het resultaat. "Ik heb me door deskundigen laten vertellen dat het een kwestie van lange adem is. Wij zijn halverwege de voorbereidingen voor deze RaboRonde met de actie gestart in de veronderstelling dat het een inkomstenbron zou kunnen zijn. We zullen de leerpunten meenemen en er voor de volgende editie eerder mee beginnen."

Prijzen renners nemen toe
Tiekstra voegt er aan toe dat sponsorbedragen voor de langere termijn zijn afgesproken. "Daar zit geen stijging in, maar de prijzen voor renners nemen wel toe. Daarom moeten we naar alternatieven zoeken."

Lees ook: Meesterknecht Poels en etappewinnaar Geschke in Heerlen

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

RaboRonde Heerlen zoekt geld via crowdfunding
Deelnemers Tour de France naar RaboRonde in Heerlen
Meesterknecht Poels en etappewinnaar Geschke in Heerlen
Geschke is concurrentie 'te snel af' in profronde Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen