Overslaan en naar de inhoud gaan

Croux, Remans en Bouchouari helpen Roda JC voorbij Eindhoven

Geplaatst opmaandag 3 augustus 2020 - 22:02

Enkele dagen na Roda JC's blamage tegen SV Meerssen (2-3) heeft de ploeg van Jurgen Streppel wel competitiegenoot FC Eindhoven geklopt. Het oefenduel maandagavond in Kerkrade eindigde in 3-1.

Jordy Croux, Mart Remans en Benjamin Bouchouari scoorden voor de geel-zwarten. Roda trad met de op papier sterkst mogelijke opstelling aan, inclusief Kees Luijckx, die voor het eerst sinds zijn terugkeer naar de Koempelclub speelminuten maakte.

Op de lat
FC Eindhoven begon het scherpst aan de wedstrijd, maar Roda had niet veel tijd nodig om zelf grote doelkansen te creëren: na een indrukwekkende sprint van Thijmen Goppel bediende de buitenspeler teamgenoot Jordy Croux, maar die miste voor een zo goed als leeg doel. Even later had de 1-0 alsnog kunnen vallen toen Roland Alberg aanlegde voor een vrije trap, maar zijn schot uiteen spatte op de lat.

Penalty
Aan de overkant ging het halverwege de eerste helft mis toen Stefano Marzo op ongelukkige wijze Eindhoven-aanvaller Kaj de Rooij vloerde in het zestienmetergebied. Vanaf de penaltystip faalde Jort van der Sande niet: 0-1. Roda leek daarna te kunnen profiteren van een foutje in de verdediging van de bezoekers, maar oog-in-oog met keeper Ruud Swinkels wist Goppel niet af te ronden.

Gelijkmaker
Eindhoven kreeg via Alef Joao nog een kansje om de voorsprong te verdubbelen, maar op slag van rust beloonde Roda zichzelf dan toch. Een voorzet vanaf de linkerflank werd door Marzo panklaar naar Croux teruggekopt, die vervolgens de klus klaarde en de 1-1 tegen het net knikte.

DRI202008038919OP
Foto: Orange Pictures

Omschakeling
Aan het begin van de tweede helft bracht FC Eindhoven een legertje nieuwe spelers in de ploeg en die nieuwe equipe greep bijna opnieuw de voorsprong: Vinnie Vermeer teisterde het aluminium bij een vrije trap. Roda probeerde Eindhoven vooral in de omschakeling pijn te doen, kreeg ook wel haar kansen, maar Croux en Goppel hadden bij uitstekende mogelijkheden het vizier niet op scherp staan.

Achter de verdediging
Roda vond steeds vaker de ruimte achter de verdediging van de formatie van Ernie Brandts, maar deed daar te weinig mee. Eindhoven meldde zich op haar beurt slechts mondjesmaat bij de goal van Roda-keeper Radomir Novakovic, die in de tweede helft bijster weinig te doen had.

Pirouette
Vijf Roda-wissels later had de ploeg van Streppel de 2-1 te pakken: een kwartier voor tijd leek Mart Remans te lang te wachten in kansrijke positie, maar een pirouette gevolgd door een schot met buitenkantje rechts bleek voldoende om de Eindhovense doelman te verrassen.

Slotakkoord
Die voorsprong raakte Roda daarna bijna weer kwijt, ware het niet dat een misser van Novakovic én een misverstand in de Roda-verdediging niet afgestraft werden. Het slotakkoord was zelfs voor Roda: de invallende testspeler Patrick Pflücke stuitte nog wel op de doelman, maar in tweede instantie kogelde Benji Bouchouari de bal snoeihard in de kruising. Het was tevens de laatste actie van de wedstrijd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen