Overslaan en naar de inhoud gaan

Crisisgesprek levert niets op: OR L1 stapt naar rechter

Geplaatst opdonderdag 17 september 2020 - 12:01

De ondernemingsraad van regionale omroep L1 stapt naar de rechter. De OR wil dat de benoeming van de nieuwe directeur Peter Elbers ongedaan wordt gemaakt.

Volgens de OR is de benoeming niet volgens de wet verlopen. De Raad van Commissarissen (RvC) heeft Elbers benoemd begin september zonder het advies van de ondernemingsraad af te wachten.

Gesprekken zonder resultaat
De OR kondigde eerder al een kort geding aan en werd daarop uitgenodigd door de RvC voor overleg. Afgelopen dagen spraken RvC en OR diverse malen met elkaar, maar dat heeft volgens de OR geen resultaat opgeleverd. "Dat betekent dat de OR niets anders rest dan te proberen de benoeming via een kort geding ongedaan te maken", schrijft de OR in een brief aan het personeel.

Lees ook: OR L1 eist intrekken benoeming nieuwe directeur

Geen vertrouwen
De Raad van Commissarissen, die bestaat uit directeur Hans Coppus van de Midden-Limburgse ontwikkelingsmaatschappij OML, CDA-Statenlid Mirjam Depondt en APG-manager Raoul Willms, zette op 1 juli L1- directeuren Bert Lemmens en Emiel van der Wal per direct op straat, zonder dat er opvolgers waren benoemd. De RvC wilde daarover geen uitleg geven aan het personeel, dat vervolgens eind juni het vertrouwen in de RvC opzegde.

De OR was volledig verrast door het moment van de benoeming van Peters Elbers op 4 september omdat nog een mediationtraject loopt met voormalig directeur Bert Lemmens. De OR wil dat traject eerst afronden en pas daarna adviseren over de kandidatuur van Elbers.

Lees ook: OR L1 woedend over aanstelling nieuwe directeur

RvC betreurt gang van zaken
De Raad van Commissarissen schrijft in reactie het te betreuren dat het vooralsnog niet is gelukt om samen met de ondernemingsraad tot een oplossing te komen en zegt toe volledig mee te werken aan het kort geding.

Ook schrijft de RvC er alles aan te doen om met de OR in gesprek te blijven en het niet in het belang van de organisatie te vinden als de kwestie onnodig verder escaleert.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen