Overslaan en naar de inhoud gaan

Crisis in Venlo: tekort opgelopen tot 12 miljoen euro

Geplaatst opvrijdag 12 mei 2017 - 6:51

Venlo is per direct in een crisis beland. Doordat het tekort op het sociale domein veel groter is gebleken (12 miljoen euro), worden alle besluiten die (veel) geld kosten, zoveel mogelijk uitgesteld.

De oppositiepartijen vragen zich af hoe het zover heeft kunnen komen. Ze spreken van een grote crisis.

Tekort
Het Venlose college maakte woensdagavond de nieuwe cijfers van het sociale domein bekend. Voor de taken op het gebied van jeugd, zorg en welzijn werd gerekend op een tekort van 4 miljoen euro. Maar dit bleek veel hoger uit te vallen: 12 miljoen euro.

Crisis
De oppositiepartijen in Venlo zijn verbijsterd. Frans Schatorjé (LokaleDemocraten) spreekt in De Limburger van 'een ramp'. "Dit is te gek voor woorden. Het tekort is erg, maar dat het collega daar zelf door verrast is, misschien nog wel erger." Hij vraagt zich af of ze de andere cijfers die het college gegeven heeft, wel kunnen vertrouwen.

"Er kan best eens iets fout gaan, maar dit gaat wel heel erg mis. Het is crisis, en niet zo'n beetje ook", zegt Ineke Hendrickx (GroenLinks) in de krant.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Technische problemen reden voor tekorten gemeente Venlo'
Oppositie neemt geen genoegen met uitleg miljoenentekort
'Financiële situatie van Limburg is heel gezond'
Geld, begroting
Gemeente Sittard-Geleen uit rode cijfers
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen