Overslaan en naar de inhoud gaan

Crisis in Venlo: tekort opgelopen tot 12 miljoen euro

Geplaatst opvrijdag 12 mei 2017 - 6:51

Venlo is per direct in een crisis beland. Doordat het tekort op het sociale domein veel groter is gebleken (12 miljoen euro), worden alle besluiten die (veel) geld kosten, zoveel mogelijk uitgesteld.

De oppositiepartijen vragen zich af hoe het zover heeft kunnen komen. Ze spreken van een grote crisis.

Tekort
Het Venlose college maakte woensdagavond de nieuwe cijfers van het sociale domein bekend. Voor de taken op het gebied van jeugd, zorg en welzijn werd gerekend op een tekort van 4 miljoen euro. Maar dit bleek veel hoger uit te vallen: 12 miljoen euro.

Crisis
De oppositiepartijen in Venlo zijn verbijsterd. Frans Schatorjé (LokaleDemocraten) spreekt in De Limburger van 'een ramp'. "Dit is te gek voor woorden. Het tekort is erg, maar dat het collega daar zelf door verrast is, misschien nog wel erger." Hij vraagt zich af of ze de andere cijfers die het college gegeven heeft, wel kunnen vertrouwen.

"Er kan best eens iets fout gaan, maar dit gaat wel heel erg mis. Het is crisis, en niet zo'n beetje ook", zegt Ineke Hendrickx (GroenLinks) in de krant.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Technische problemen reden voor tekorten gemeente Venlo'
Oppositie neemt geen genoegen met uitleg miljoenentekort
'Financiële situatie van Limburg is heel gezond'
Geld, begroting
Gemeente Sittard-Geleen uit rode cijfers
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen