Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Crisis over cao streekvervoer: '9 dagen gestaakt voor noppes'

Geplaatst opzaterdag 14 juli 2018 - 9:06

Verschillende kaderleden van de FNV zijn ontevreden over het cao-akkoord in het streekvervoer. "We hebben negen dagen gestaakt voor noppes."

Dit blijkt uit een brief die Trouw in handen heeft. 45 kaderleden hebben deze brief aan het hoofdbestuur van de vakbond gestuurd. Er waren dit jaar verschillende stakingen, hierdoor reden een aantal dagen geen bussen en treinen van Arriva.

Begin deze maand maakten de bonden en de werkgevers in het streekvervoer afspraken over een nieuwe cao.

Brief
"Het vertrouwen is compleet weggevaagd", schrijven de kaderleden in de boze brief aan het hoofdbestuur. 45 kaderleden van de FNV eisen dat hoofdbestuurder Zakaria Boufangacha met onmiddellijke ingang uit zijn functie wordt ontheven. Een van de eisen was dat de werkdruk naar beneden zou gaan door na elke 2,5 uur rijden vijf minuten pauze te krijgen. In het akkoord wordt er gesproken over een 'onderbreking'. Dit kan volgens de volgens de kaderleden ook een onderbreking van dertig seconden zijn.

Onderhandelaar
Al eerder was het vertrouwen opgezegd in Paula Verhoef, de onderhandelaar van de FNV in het streekvervoer. Na een aantal crisisgesprekken hadden de FNV-kaderleden op vrijdag 29 juni in drie pagina’s uiteengezet waarom ze al maandenlang ontevreden zijn over Verhoef.

Onderhandelingen
De FNV rekent er ondanks de onrust op dat een groot deel van de leden instemt met de nieuwe cao voor het streekvervoer. "Het was fijner geweest als we op één lijn hadden gezeten. Maar in een onderhandeling kun je nooit alle punten keihard binnenhalen. De kaderleden wilden in alles hun gelijk, maar we zijn tevreden met het akkoord dat er nu ligt'', aldus een woordvoerder van de FNV.

Boze kaderleden
De boze kaderleden roepen de duizenden collega's op het akkoord te verwerpen. "In totaal 8000 leden mogen van 19 juli tot 2 augustus hun stem uitbrengen. De geluiden die we horen uit de achterban zijn positief. We gaan ervan uit dat we de ruime meerderheid van de stemmen die we nodig hebben zullen halen", zegt de woordvoerder.

Lees ook: Stakingen in streekvervoer van de baan na cao-akkoord

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen