Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Crisis over cao streekvervoer: '9 dagen gestaakt voor noppes'

Geplaatst opzaterdag 14 juli 2018 - 9:06

Verschillende kaderleden van de FNV zijn ontevreden over het cao-akkoord in het streekvervoer. "We hebben negen dagen gestaakt voor noppes."

Dit blijkt uit een brief die Trouw in handen heeft. 45 kaderleden hebben deze brief aan het hoofdbestuur van de vakbond gestuurd. Er waren dit jaar verschillende stakingen, hierdoor reden een aantal dagen geen bussen en treinen van Arriva.

Begin deze maand maakten de bonden en de werkgevers in het streekvervoer afspraken over een nieuwe cao.

Brief
"Het vertrouwen is compleet weggevaagd", schrijven de kaderleden in de boze brief aan het hoofdbestuur. 45 kaderleden van de FNV eisen dat hoofdbestuurder Zakaria Boufangacha met onmiddellijke ingang uit zijn functie wordt ontheven. Een van de eisen was dat de werkdruk naar beneden zou gaan door na elke 2,5 uur rijden vijf minuten pauze te krijgen. In het akkoord wordt er gesproken over een 'onderbreking'. Dit kan volgens de volgens de kaderleden ook een onderbreking van dertig seconden zijn.

Onderhandelaar
Al eerder was het vertrouwen opgezegd in Paula Verhoef, de onderhandelaar van de FNV in het streekvervoer. Na een aantal crisisgesprekken hadden de FNV-kaderleden op vrijdag 29 juni in drie pagina’s uiteengezet waarom ze al maandenlang ontevreden zijn over Verhoef.

Onderhandelingen
De FNV rekent er ondanks de onrust op dat een groot deel van de leden instemt met de nieuwe cao voor het streekvervoer. "Het was fijner geweest als we op één lijn hadden gezeten. Maar in een onderhandeling kun je nooit alle punten keihard binnenhalen. De kaderleden wilden in alles hun gelijk, maar we zijn tevreden met het akkoord dat er nu ligt'', aldus een woordvoerder van de FNV.

Boze kaderleden
De boze kaderleden roepen de duizenden collega's op het akkoord te verwerpen. "In totaal 8000 leden mogen van 19 juli tot 2 augustus hun stem uitbrengen. De geluiden die we horen uit de achterban zijn positief. We gaan ervan uit dat we de ruime meerderheid van de stemmen die we nodig hebben zullen halen", zegt de woordvoerder.

Lees ook: Stakingen in streekvervoer van de baan na cao-akkoord

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Beddenspeciaalzaak viert jubileum met hoge kortingen op topmerken

Ruwette bestaat 50 jaar. Een halve eeuw. Een gouden moment. En dat vieren we graag met u!
Wij geven van 6 t/m 29 september op ons hele assortiment 19,68% korting.
Gebruik de kortingscode: ‘goud’ in uw winkelmandje en profiteer direct.

Bekijk hier de aanbieding!
Uitgelicht
Nieuw bij L1: L1mburg Centraal

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Dagelijks live om 17:30 op L1 TV.

Klik hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wat is jouw favoriete Nederlandstalige liedje?

Kies jouw drie favorieten uit de lijst van 100 nummers die is samengesteld door 40 Nederlandse en Vlaamse kenners. Het enige Limburgse nummer dat nu erbij staat is "De Peel In Brand" van Rowwen Hèze. Je mag natuurlijk ook nog een eigen suggestie indienen.

Laten we Limburg zo hoog mogelijk in de lijst stemmen!

Stem nu op De Lage Landenlijst
Uitgelicht
Wat is het leukste huisdier van Limburg? Stem nu!

Speciaal voor dierendag willen we onze huisdieren weer in het zonnetje zetten. Stem nu op een foto van je favoriete hond, kat of ander huisdier!

De afgelopen weken hebben we ruim 1.700 leuke, schattige en stoere dierenfoto's ontvangen. Tot en met maandag 1 oktober 15:00 uur kun je stemmen op jouw favoriete foto.

Stem op de leukste foto
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen