Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Crisis over cao streekvervoer: '9 dagen gestaakt voor noppes'

Geplaatst opzaterdag 14 juli 2018 - 9:06

Verschillende kaderleden van de FNV zijn ontevreden over het cao-akkoord in het streekvervoer. "We hebben negen dagen gestaakt voor noppes."

Dit blijkt uit een brief die Trouw in handen heeft. 45 kaderleden hebben deze brief aan het hoofdbestuur van de vakbond gestuurd. Er waren dit jaar verschillende stakingen, hierdoor reden een aantal dagen geen bussen en treinen van Arriva.

Begin deze maand maakten de bonden en de werkgevers in het streekvervoer afspraken over een nieuwe cao.

Brief
"Het vertrouwen is compleet weggevaagd", schrijven de kaderleden in de boze brief aan het hoofdbestuur. 45 kaderleden van de FNV eisen dat hoofdbestuurder Zakaria Boufangacha met onmiddellijke ingang uit zijn functie wordt ontheven. Een van de eisen was dat de werkdruk naar beneden zou gaan door na elke 2,5 uur rijden vijf minuten pauze te krijgen. In het akkoord wordt er gesproken over een 'onderbreking'. Dit kan volgens de volgens de kaderleden ook een onderbreking van dertig seconden zijn.

Onderhandelaar
Al eerder was het vertrouwen opgezegd in Paula Verhoef, de onderhandelaar van de FNV in het streekvervoer. Na een aantal crisisgesprekken hadden de FNV-kaderleden op vrijdag 29 juni in drie pagina’s uiteengezet waarom ze al maandenlang ontevreden zijn over Verhoef.

Onderhandelingen
De FNV rekent er ondanks de onrust op dat een groot deel van de leden instemt met de nieuwe cao voor het streekvervoer. "Het was fijner geweest als we op één lijn hadden gezeten. Maar in een onderhandeling kun je nooit alle punten keihard binnenhalen. De kaderleden wilden in alles hun gelijk, maar we zijn tevreden met het akkoord dat er nu ligt'', aldus een woordvoerder van de FNV.

Boze kaderleden
De boze kaderleden roepen de duizenden collega's op het akkoord te verwerpen. "In totaal 8000 leden mogen van 19 juli tot 2 augustus hun stem uitbrengen. De geluiden die we horen uit de achterban zijn positief. We gaan ervan uit dat we de ruime meerderheid van de stemmen die we nodig hebben zullen halen", zegt de woordvoerder.

Lees ook: Stakingen in streekvervoer van de baan na cao-akkoord

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen