Overslaan en naar de inhoud gaan

Crisis op afdeling Handhaving van gemeente Maastricht

Geplaatst opvrijdag 28 november 2014 - 9:40

Aangiftes vanwege seksuele intimidatie, geschorst personeel, een verziekte werksfeer en een aangestelde 'puinruimer'. Het is crisis op de afdeling Handhaving van de gemeente Maastricht.

Diverse bronnen bevestigen dat er al enkele weken stevige problemen zijn op de werkvloer van Handhaving.

Aangifte
De oorzaak zou een aangifte vanwege seksuele intimidatie zijn van een vrouwelijke werknemer tegen twee mannelijke collega’s. Hierna zijn een aantal mensen geschorst en is er een crisismanager aangesteld, zo klinkt het.

In scène gezet
Aan de andere kant gaat het verhaal dat er helemaal geen sprake is van seksuele intimidatie. Dit zou door andere mannelijke personeelsleden binnen Handhaving geënsceneerd zijn om de twee bewuste collega's zwart te maken. De vrouw zou daarbij ingezet zijn als 'lokaas'.

Sfeer
De sfeer op de afdeling, die onder meer verantwoordelijk is voor parkeerboetes en controles op het gebruik van de openbare ruimte, zou in elk geval behoorlijk zijn verziekt door de voorvallen.

De gemeente en politie hebben een onderzoek ingesteld naar de gang van zaken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Crisis op afdeling Handhaving Maastricht: twee ontslagen
Boete voor kampeerders (6 maart 2020)
Kamperen bij station: rondreizende familie krijgt boete
Betalen kassa mondkapje
Winkeliers vrezen niet voor escalaties door mondkapjesplicht
brand telefoonmast Roermond - 25 mei 2020 zendmast gsm
Man en vrouw in beeld na brand zendmast Roermond
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen