Overslaan en naar de inhoud gaan

Crisis op afdeling Handhaving Maastricht: twee ontslagen

Geplaatst opdinsdag 9 december 2014 - 7:30

De ontstane crisis op de vloer van de afdeling handhaving van de gemeente Maastricht heeft geleid tot het ontslag van twee medewerkers en de overplaatsing van een derde werknemer.

Dat melden diverse bronnen.

Twee weken geleden kwam via Dagblad De Limburger naar buiten dat er grote problemen zijn ontstaan bij handhaving.

Seksuele intimidatie
Aanleiding zou de seksuele intimidatie van een vrouwelijke medewerkster van de afdeling zijn. Zij zou onheus zijn bejegend door twee mannelijke collega’s. Daarvan zou de vrouw, zo melden bronnen, aangifte hebben gedaan. Ook zou ze een klacht hebben ingediend bij de gemeente.

Aan de andere kant doet het verhaal de ronde dat er sprake is van een vooropgezet spel: de seksuele intimidatie zou zijn geënsceneerd om de twee mannen zwart te maken.

Crisis
Door de situatie is de sfeer op de afdeling danig verziekt, zo meldden diverse bronnen. De gemeente wil niet reageren op de crisis.

Lees ook: Crisis op afdeling Handhaving van gemeente Maastricht

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Crisis op afdeling Handhaving van gemeente Maastricht
Andere prioriteiten voor handhavers Maastricht
Maastrichts café beboet stadswachten
Geen genade voor doortastende collectante Maastricht
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen