Overslaan en naar de inhoud gaan

Crisis binnen bestuur Schouwburg Venray

Geplaatst opdinsdag 22 november 2016 - 12:10

Bij Schouwburg Venray is een bestuurscrisis uitgebroken. Drie van de vier bestuursleden hebben hun functie neergelegd, onder wie voorzitter Jos Vervoort.

Het enig overgebleven bestuurslid is Marita Muller.

Op rolletjes
In een persbericht schrijft Muller dat de aanleiding voor het conflict het nieuw bestuursmodel is. Oud-voorzitter Vervoort bevestigt dat, maar wil verder geen commentaar geven. Hij benadrukt wel dat zijn vertrek niets te maken heeft met de verbouwing van de schouwburg. "Qua planning en financiën loopt alles op rolletjes."

Nieuw model
De schouwburg, waaronder ook theatercafé De Artiest valt, kent een directie en bestuur. Het bestuur houdt toezicht op de directie, die gevormd wordt door directeur Paul Franssen. Blijkens het persbericht van Muller wordt al maanden onderzocht hoe de organisatiestructuur veranderd moet worden. Het zou erom gaan dat het bestuur per 1 januari 2017 een raad van toezicht wordt.

Op zoek
De bestuursleden Jos Vervoort en Frank Rozijn waren het er niet mee eens en legden hun functie neer. Dat deed ook André Duijghuijsen, volgens Muller omdat hij de taken lastig kan combineren met zijn nieuwe baan.

De enig overgebleven bestuurder Marita Muller legt uit dat er een fundamenteel verschil van inzicht is tussen haar enerzijds en Vervoort en Rozijn anderzijds. "Het huidige bestuur bemoeit zich veel met de dagelijkse leiding en gedraagt zich dus als een directie. Ik vind dat het bestuur op afstand moet blijven, zodat de organisatie meer vrijheid krijgt. Het gaat vooral om loslaten."

Advies
Muller gaat de komende weken op zoek naar een tweehoofdige raad van toezicht, die op 1 januari van start kan gaan. Ze wordt gesteund door een commissie van advies.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Miljoenenplan hoognodige verbouwing theater Venray
Theater, theaterstoelen, voorstelling
Limburgse podia sluiten de deuren
Melkkoe schouwburg Venray lijdt verlies
Provincie steekt 1,6 miljoen in schouwburg Venray
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen