Overslaan en naar de inhoud gaan

Crisis binnen bestuur Schouwburg Venray

Geplaatst opdinsdag 22 november 2016 - 12:10

Bij Schouwburg Venray is een bestuurscrisis uitgebroken. Drie van de vier bestuursleden hebben hun functie neergelegd, onder wie voorzitter Jos Vervoort.

Het enig overgebleven bestuurslid is Marita Muller.

Op rolletjes
In een persbericht schrijft Muller dat de aanleiding voor het conflict het nieuw bestuursmodel is. Oud-voorzitter Vervoort bevestigt dat, maar wil verder geen commentaar geven. Hij benadrukt wel dat zijn vertrek niets te maken heeft met de verbouwing van de schouwburg. "Qua planning en financiën loopt alles op rolletjes."

Nieuw model
De schouwburg, waaronder ook theatercafé De Artiest valt, kent een directie en bestuur. Het bestuur houdt toezicht op de directie, die gevormd wordt door directeur Paul Franssen. Blijkens het persbericht van Muller wordt al maanden onderzocht hoe de organisatiestructuur veranderd moet worden. Het zou erom gaan dat het bestuur per 1 januari 2017 een raad van toezicht wordt.

Op zoek
De bestuursleden Jos Vervoort en Frank Rozijn waren het er niet mee eens en legden hun functie neer. Dat deed ook André Duijghuijsen, volgens Muller omdat hij de taken lastig kan combineren met zijn nieuwe baan.

De enig overgebleven bestuurder Marita Muller legt uit dat er een fundamenteel verschil van inzicht is tussen haar enerzijds en Vervoort en Rozijn anderzijds. "Het huidige bestuur bemoeit zich veel met de dagelijkse leiding en gedraagt zich dus als een directie. Ik vind dat het bestuur op afstand moet blijven, zodat de organisatie meer vrijheid krijgt. Het gaat vooral om loslaten."

Advies
Muller gaat de komende weken op zoek naar een tweehoofdige raad van toezicht, die op 1 januari van start kan gaan. Ze wordt gesteund door een commissie van advies.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Miljoenenplan hoognodige verbouwing theater Venray
Theater, theaterstoelen, voorstelling
Limburgse podia sluiten de deuren
Melkkoe schouwburg Venray lijdt verlies
Provincie steekt 1,6 miljoen in schouwburg Venray
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen