Overslaan en naar de inhoud gaan

Crisis binnen bestuur Schouwburg Venray

Geplaatst opdinsdag 22 november 2016 - 12:10

Bij Schouwburg Venray is een bestuurscrisis uitgebroken. Drie van de vier bestuursleden hebben hun functie neergelegd, onder wie voorzitter Jos Vervoort.

Het enig overgebleven bestuurslid is Marita Muller.

Op rolletjes
In een persbericht schrijft Muller dat de aanleiding voor het conflict het nieuw bestuursmodel is. Oud-voorzitter Vervoort bevestigt dat, maar wil verder geen commentaar geven. Hij benadrukt wel dat zijn vertrek niets te maken heeft met de verbouwing van de schouwburg. "Qua planning en financiën loopt alles op rolletjes."

Nieuw model
De schouwburg, waaronder ook theatercafé De Artiest valt, kent een directie en bestuur. Het bestuur houdt toezicht op de directie, die gevormd wordt door directeur Paul Franssen. Blijkens het persbericht van Muller wordt al maanden onderzocht hoe de organisatiestructuur veranderd moet worden. Het zou erom gaan dat het bestuur per 1 januari 2017 een raad van toezicht wordt.

Op zoek
De bestuursleden Jos Vervoort en Frank Rozijn waren het er niet mee eens en legden hun functie neer. Dat deed ook André Duijghuijsen, volgens Muller omdat hij de taken lastig kan combineren met zijn nieuwe baan.

De enig overgebleven bestuurder Marita Muller legt uit dat er een fundamenteel verschil van inzicht is tussen haar enerzijds en Vervoort en Rozijn anderzijds. "Het huidige bestuur bemoeit zich veel met de dagelijkse leiding en gedraagt zich dus als een directie. Ik vind dat het bestuur op afstand moet blijven, zodat de organisatie meer vrijheid krijgt. Het gaat vooral om loslaten."

Advies
Muller gaat de komende weken op zoek naar een tweehoofdige raad van toezicht, die op 1 januari van start kan gaan. Ze wordt gesteund door een commissie van advies.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Miljoenenplan hoognodige verbouwing theater Venray
Theater, theaterstoelen, voorstelling
Limburgse podia sluiten de deuren
Melkkoe schouwburg Venray lijdt verlies
Provincie steekt 1,6 miljoen in schouwburg Venray
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen