Overslaan en naar de inhoud gaan

Crisis bij PSV doet Hendrix terugdenken aan debuutjaar

Geplaatst opmaandag 27 januari 2020 - 7:48

De prestaties van PSV zijn de laatste maanden dramatisch. Maar Jorrit Hendrix weet dat het nog erger kan.

De middenvelder uit Panningen moest zondag, na het nieuwste puntenverlies tegen FC Twente (1-1), even terugdenken aan zijn debuutjaar. Onder leiding van de debuterende trainer Phillip Cocu stond PSV eind 2013 tiende in de eredivisie, met slechts twintig punten uit zestien wedstrijden.

Voelt nu anders
Van de huidige selectie van PSV, dat afgelopen weekeinde naar de vijfde plaats zakte, is de nu 24-jarige Hendrix de enige die toen ook al deel uitmaakte van het eerste elftal. "Dat was mijn eerste seizoen. Als je zo jong bent, ben je eigenlijk meer met jezelf bezig dan met het team of de club. Nu voelt het anders", zegt Hendrix.

"Het moet heel snel omgedraaid worden. Hoe? Heel simpel. Wedstrijden gaan winnen, dat is de enige remedie. We kunnen elke week wel hetzelfde verhaal ophouden, maar dat heeft geen zin."

Alles zit tegen
Tegen Twente was PSV dicht bij een overwinning. Na een rode kaart voor aanvoerder Ibrahim Afellay, sloeg invaller Haris Vuckic in de slotfase alsnog toe: 1-1. In deze periode zit echt alles tegen voor PSV, somberde trainer Ernest Faber.

Hendrix vond het puntenverlies onnodig. "Als er een mogelijkheid was geweest op een overwinning, was het nu wel. We hadden het goed op orde. Dan schiet hij die bal zo binnen. Er is nu weinig vertrouwen, dan zitten dingen vaak tegen. Het is typerend voor de fase waarin we zitten", zei hij.

Centrale verdediger
Tegen Twente startte Hendrix als centrale verdediger. Normaal gesproken voetbalt de Limburger op het middenveld. Hendrix speelde vroeger in de jeugd ook al in de achterhoede. "Ik heb er niet echt een gevoel bij. Iedereen moet zijn ding doen daar waar hij nodig is", zei Hendrix, die door Faber op die plek werd neergezet vanwege de schorsing van Timo Baumgartl en het gebrek aan een geschikte linksback. Nick Viergever vult die positie voorlopig in.

Leiders ontbreken
PSV oogde tegen de Enschedeërs tam. De reeks aan slechte resultaten heeft het zelfvertrouwen geen goed gedaan. Faber liet onlangs al blijken echte leiders in de groep te missen. Hendrix is die rol qua karakter, ondanks zijn ervaring, ook niet op het lijf geschreven. "We hebben elkaar allemaal nodig, de neuzen moeten dezelfde kant op. We moeten alles voor deze club doen", zei Hendrix, die volgende week met PSV op bezoek moet bij koploper Ajax.

Het programma van de weken daarna geeft ook niet heel veel hoop, met achtereenvolgens ontmoetingen met Willem II (thuis), ADO Den Haag (uit), Vitesse (uit), Feyenoord (thuis) en FC Groningen (uit).

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen