Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Crisis bij Marotte Zitterd loopt verder op

Geplaatst opvrijdag 12 juli 2019 - 6:06

Drie ondersteunende organisaties in Sittard willen niet meer samenwerken met Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd.

Dat meldt De Marotte op de website van de vereniging.

Open brief
In een 'open brief aan carnavalsminnend Zitterd' schrijft de vereniging al een jaar een poging te doen om met vertegenwoordigers van drie onderdelen van de zogenoemde Paraplu Verenigingen, namelijk het Optoch Kommitee, de Auw Prinse Zitterd en de Marotte Senaat, tot een oplossing te komen voor de problemen binnen de vastelaovesvereniging. "Helaas moeten we constateren dat, alle inspanningen ten spijt, de bereidheid bij (de voorzitters van) deze verenigingen ontbreekt om vanuit een gezamenlijke visie, structuur, rollen en bemensing van alle geledingen binnen stadscarnaval Sittard te praten over de toekomst", aldus het Marottebestuur.

Crisis
De vastelaovescrisis in Sittard wordt door het terugtrekken van de drie steunverenigingen steeds groter. Een bemiddelingspoging van burgemeester Jan Schrijen van Valkenburg en burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf heeft in ieder geval niet geleid tot een oplossing. Vlecken en Schrijen hebben maanden geleden een advies afgegeven aan het bestuur van de Marotte. Of daar iets mee gebeurd is, is niet bekend. Vlecken weet het zelf ook niet.

Visie
"We hebben onze visie neergelegd en het is aan anderen om daarmee aan de slag te gaan", aldus Raymond Vlecken. Juist het feit dat niemand aanstalten maakt om de crisis op te lossen kon nu wel eens de oorzaak zijn van het opzeggen van de samenwerking door de drie steunverenigingen.

Vorst Marot
De problemen bij De Marotte ontstonden een jaar geleden toen Vorst Marot Frits van Beek tijdens een vergadering van de Raad van Elf (in Sittard heet dat de Wieze Raod) plotseling het bijltje erbij neer gooide. De Vorst gaf aan dat hij onvoldoende steun voelde voor zijn werkwijze. Enkele andere leden toonden zich solidair met het besluit van Van Beek en besloten hun lidmaatschap ook te beëindigen.

Ruzie
De neutrale vastelaovesvierder heeft afgelopen seizoen weinig gemerkt van de ruzie. Er kwam als vanouds een liedjesavond, zittingen en optochten gingen door en er werd een nieuwe Prins uitgeroepen. Nu het Optoch Kommitee Zitterd de hakken in het zand zet, lijkt de organisatie van de Kenjer Optocht en de Grote Optocht in 2020 een probleem te worden.

Geen reactie
"Het beëindigen van de samenwerking betreuren wij ten zeerste. Vooral omdat er meer over de Marotte dan met de Marotte gesproken wordt", aldus het Marottebestuur dat afgelopen dagen niet inging op vragen van L11Alaaf, maar wel donderdagavond een open brief plaatste op de website. Ook bij het Optoch Kommitee, de Auw Prinse en de Senaat wilde niemand reageren op vragen van L11Alaaf.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen