Overslaan en naar de inhoud gaan

Crisis bij Marotte Zitterd loopt verder op

Geplaatst opvrijdag 12 juli 2019 - 6:06

Drie ondersteunende organisaties in Sittard willen niet meer samenwerken met Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd.

Dat meldt De Marotte op de website van de vereniging.

Open brief
In een 'open brief aan carnavalsminnend Zitterd' schrijft de vereniging al een jaar een poging te doen om met vertegenwoordigers van drie onderdelen van de zogenoemde Paraplu Verenigingen, namelijk het Optoch Kommitee, de Auw Prinse Zitterd en de Marotte Senaat, tot een oplossing te komen voor de problemen binnen de vastelaovesvereniging. "Helaas moeten we constateren dat, alle inspanningen ten spijt, de bereidheid bij (de voorzitters van) deze verenigingen ontbreekt om vanuit een gezamenlijke visie, structuur, rollen en bemensing van alle geledingen binnen stadscarnaval Sittard te praten over de toekomst", aldus het Marottebestuur.

Crisis
De vastelaovescrisis in Sittard wordt door het terugtrekken van de drie steunverenigingen steeds groter. Een bemiddelingspoging van burgemeester Jan Schrijen van Valkenburg en burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf heeft in ieder geval niet geleid tot een oplossing. Vlecken en Schrijen hebben maanden geleden een advies afgegeven aan het bestuur van de Marotte. Of daar iets mee gebeurd is, is niet bekend. Vlecken weet het zelf ook niet.

Visie
"We hebben onze visie neergelegd en het is aan anderen om daarmee aan de slag te gaan", aldus Raymond Vlecken. Juist het feit dat niemand aanstalten maakt om de crisis op te lossen kon nu wel eens de oorzaak zijn van het opzeggen van de samenwerking door de drie steunverenigingen.

Vorst Marot
De problemen bij De Marotte ontstonden een jaar geleden toen Vorst Marot Frits van Beek tijdens een vergadering van de Raad van Elf (in Sittard heet dat de Wieze Raod) plotseling het bijltje erbij neer gooide. De Vorst gaf aan dat hij onvoldoende steun voelde voor zijn werkwijze. Enkele andere leden toonden zich solidair met het besluit van Van Beek en besloten hun lidmaatschap ook te beëindigen.

Ruzie
De neutrale vastelaovesvierder heeft afgelopen seizoen weinig gemerkt van de ruzie. Er kwam als vanouds een liedjesavond, zittingen en optochten gingen door en er werd een nieuwe Prins uitgeroepen. Nu het Optoch Kommitee Zitterd de hakken in het zand zet, lijkt de organisatie van de Kenjer Optocht en de Grote Optocht in 2020 een probleem te worden.

Geen reactie
"Het beëindigen van de samenwerking betreuren wij ten zeerste. Vooral omdat er meer over de Marotte dan met de Marotte gesproken wordt", aldus het Marottebestuur dat afgelopen dagen niet inging op vragen van L11Alaaf, maar wel donderdagavond een open brief plaatste op de website. Ook bij het Optoch Kommitee, de Auw Prinse en de Senaat wilde niemand reageren op vragen van L11Alaaf.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen