Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Criminelen dreigden met explosief in Venlose kledingwinkel

Geplaatst opdonderdag 3 januari 2019 - 23:00

Een criminele groepering heeft op oudjaarsdag gedreigd een explosief te plaatsen, of zelfs te hebben geplaatst, in een kledingzaak in Venlo.

Vanwege die dreiging is de zaak inmiddels gesloten.

Vriendin
Dat bevestigt advocaat Hans Oudijk, die de hoofdpersoon in het dossier vertegenwoordigt. Zijn cliënt is slachtoffer van deze bedreigingen, terwijl de betreffende winkel in de Bolwaterstraat van de vriendin van deze man is.

Lees ook: Venlonaar moet stad uit vanwege dreiging in crimineel milieu

Crimineel conflict
Op oudjaarsdag ging het pand op slot, omdat er een serieuze bedreiging was geuit richting de winkel. Gewapende agenten bewaken sindsdien de omgeving. De politie denkt aan een conflict in het criminele circuit, waarbij de 35-jarige man betrokken is. Om de veiligheid van de man én de omgeving te waarborgen, besloot burgemeester Antoin Scholten om hem tijdelijk de gemeente uit te sturen.

Twee schietpartijen
De politie heeft overigens laten weten dat het een verband onderzoekt tussen de dreiging rondom de winkel en twee schietpartijen van een week geleden. Er werd eerst geschoten op een huis in de Philips II-laan en later op een pand in de Eendenstraat. In beide huizen is familie van de hoofdpersoon woonachtig, blijkt uit onderzoek van L1.

Grote zak geld
Deze man, een ijzerhandelaar, denkt te weten uit welke hoek de bedreiging en de schietpartijen komen. "De oorsprong is te vinden in zijn verleden", vertelt advocaat Oudijk. De groepering stelt nog veel geld van de man te moeten krijgen, omdat hij een partij 'goederen van grote waarde' zou hebben laten verdwijnen. Of het om een partij drugs gaat, wil de raadsman niet bevestigen.

Leven gebeterd
Dat de dertiger een drugsverleden heeft, bevestigt zijn advocaat. "Hij is ooit voor dergelijke delicten veroordeeld, ja." Volgens Oudijk heeft zijn cliënt zijn leven gebeterd, maar is dit een onverklaarbare greep uit het verleden. "Hij weet niet hoe deze mensen bij hem zijn uitgekomen. Mijn cliënt is pas een paar maanden vrij, dit heeft niets met recente gebeurtenissen te maken. Ook voor hem is het gissen."

Lastige positie
De ijzerhandelaar zit nu in een lastige positie. Zijn familie loopt gevaar, maar met de politie praten is ook geen vanzelfsprekendheid. "Hij heeft slechte ervaringen met de politie. Ze kunnen bepaalde informatie ook tegen hem gebruiken, bijvoorbeeld. Daarnaast kan ieder achterbankgesprek zomaar je laatste zijn. Je kunt nou eenmaal niet zomaar alles tegen de politie zeggen", stelt Oudijk.

Overigens is de naam van de hoofdrolspeler bekend bij de redactie. Omdat hij geen verdachte is in dit dossier, is ervoor gekozen de naam niet te publiceren.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen