Overslaan en naar de inhoud gaan

Criminelen-chaos in Venlo: 'Als grote mensen oplossen'

Geplaatst opzaterdag 5 januari 2019 - 20:35

Het is sinds vorige week zeer onrustig in Venlo, waar een crimineel conflict leidde tot twee schietpartijen, een bommelding en ingrijpen door zowel de politie als de burgemeester. Betrokkenen moeten met elkaar om tafel, vindt de advocaat van de hoofdrolspeler.

Raadsman Hans Oudijk zegt dat in gesprek met L1. "Als je het aan mij vraagt, heeft niemand in dit dossier echt goed nagedacht. Die mensen die hebben geschoten niet, maar ook de burgemeester niet."

Lees ook: Criminelen dreigden met explosief in Venlose kledingwinkel

Geen knikkers
Oudijk vertegenwoordigt de 35-jarige man die bedreigd wordt door een groep criminelen. Deze man heeft een crimineel verleden en zou, zo stellen de mensen die hem bedreigen, nog een flink geldbedrag schuldig zijn. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor een partij goederen van grote waarde, die is verdwenen. Of het om drugs gaat, wil zijn advocaat niet kwijt. "Maar je kunt je voorstellen dat het niet om knikkers gaat."

Niet nagedacht
Er is geschoten op twee huizen in Venlo en in beide panden woont familie van de man. Daarnaast werd er gedreigd met het plaatsen van een explosief in de kledingwinkel van zijn vriendin, in de Bolwaterstraat. Burgemeester Antoin Scholten zette de dertiger vervolgens tijdelijk de stad uit. "Maar waar is dat nou goed voor?", vraagt Oudijk zich af. "De enige op wie niet is geschoten, is weggestuurd. Zijn familie loopt nog altijd gevaar. Het lijkt me niet dat hier goed over is nagedacht."

Aandacht van politie
Hetzelfde geldt volgens Oudijk voor de criminele groepering. "Je schiet op een huis van familieleden van iemand. Dat is toch niet verstandig? Dan krijg je juist aandacht van de politie, daar zitten dat soort gasten helemaal niet op te wachten. Daarbij kan het een nare reactie uitlokken bij degene op wie je hebt geschoten. Nee, dit is geen goed doordacht plan geweest." Overigens benadrukt Oudijk dat de contacten tussen zijn cliënt en de groep uit een ver verleden dateren. "Hij weet niet waar dit opeens vandaan komt."

Lees ook: Dreiging Venlo: burgemeester probeert zorgen weg te nemen

Grote mensen
De raadsman stelt voor dat de groep een advocaat in de hand neemt. "Zet die dan met mij aan tafel, dan lossen we dit probleem als grote mensen op. Want schieten op de zieke, oude vader van mijn cliënt, daar vind ik wel wat van. Dat is laf en dom. De familie van deze man staat er volledig buiten. En de oplossing in dit conflict zit zeker niet in de loop van een geweer."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen