Overslaan en naar de inhoud gaan

Criminele familie de cel in voor handel in 'koffie en melk'

Geplaatst opmaandag 18 januari 2021 - 17:07

Na vier jaar heeft de rechtbank eindelijk uitspraak gedaan in de rechtszaak tegen een criminele drugsfamilie.

De gezinsleden moeten jarenlang de cel in voor georganiseerde drugshandel in Weert.

Vader en zoons
De vader (59) en zijn jongste zoon (35) worden volgens de rechters gezien als de leiders van een criminele organisatie. Zij zijn veroordeeld tot een celstraf van 25 maanden. Twee andere verdachten, waaronder een tweede zoon, moeten tien maanden achter slot en grendel. Tenslotte zijn twee overige verdachten bij gebrek aan bewijs vrijgesproken.

Kwetsbaar
De rechtbank rekent de dealende familie zwaar aan dat de drugshandel bijdroeg aan het ontstaan en het in stand houden van drugsverslaving bij een kwetsbare groep. Daar komt ook nog eens bij dat dat op agressieve wijze ging.

"Daarnaast is het een feit dat drugsgebruik leidt tot criminaliteit. Dit veroorzaakt veel schade en onrust in de samenleving", zeggen de rechters.

Lees ook: 'Einde aan drugshandel in Weert na arrestatie zes mannen'

In de val lokken
De zaak kwam in 2016 aan het licht toen de politie informatie kreeg over handel in heroïne en cocaïne door een familie in Weert. De politie trok alles uit de kast om de drugsfamilie in de val te lokken. Er werden telefoons getapt, de dealers werden in de gaten gehouden en onder auto's werden peilbakens geplaatst. Uit getuigenverklaringen kwam naar voren dat de drugsbende handelde in 'koffie' en 'melk', oftewel heroïne en cocaïne.

Familie
De verdachten vormden volgens de rechtbank een criminele organisatie gericht op handel in harddrugs en het maken van winst daarmee. Het hoofd van het gezin was daarbij medeverantwoordelijk voor de toelevering van de drugs uit België. Zijn jongste zoon vervulde een sturende en coördinerende rol. De 35-jarige crimineel hield zich bezig met de invoer en -koop van de voorraden harddrugs en stuurde de straatdealers aan. De oudste van de familie werd samen met zijn compagnon ingezet om te handelen op straat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen