Overslaan en naar de inhoud gaan

Criminele familie de cel in voor handel in 'koffie en melk'

Geplaatst opmaandag 18 januari 2021 - 17:07

Na vier jaar heeft de rechtbank eindelijk uitspraak gedaan in de rechtszaak tegen een criminele drugsfamilie.

De gezinsleden moeten jarenlang de cel in voor georganiseerde drugshandel in Weert.

Vader en zoons
De vader (59) en zijn jongste zoon (35) worden volgens de rechters gezien als de leiders van een criminele organisatie. Zij zijn veroordeeld tot een celstraf van 25 maanden. Twee andere verdachten, waaronder een tweede zoon, moeten tien maanden achter slot en grendel. Tenslotte zijn twee overige verdachten bij gebrek aan bewijs vrijgesproken.

Kwetsbaar
De rechtbank rekent de dealende familie zwaar aan dat de drugshandel bijdroeg aan het ontstaan en het in stand houden van drugsverslaving bij een kwetsbare groep. Daar komt ook nog eens bij dat dat op agressieve wijze ging.

"Daarnaast is het een feit dat drugsgebruik leidt tot criminaliteit. Dit veroorzaakt veel schade en onrust in de samenleving", zeggen de rechters.

Lees ook: 'Einde aan drugshandel in Weert na arrestatie zes mannen'

In de val lokken
De zaak kwam in 2016 aan het licht toen de politie informatie kreeg over handel in heroïne en cocaïne door een familie in Weert. De politie trok alles uit de kast om de drugsfamilie in de val te lokken. Er werden telefoons getapt, de dealers werden in de gaten gehouden en onder auto's werden peilbakens geplaatst. Uit getuigenverklaringen kwam naar voren dat de drugsbende handelde in 'koffie' en 'melk', oftewel heroïne en cocaïne.

Familie
De verdachten vormden volgens de rechtbank een criminele organisatie gericht op handel in harddrugs en het maken van winst daarmee. Het hoofd van het gezin was daarbij medeverantwoordelijk voor de toelevering van de drugs uit België. Zijn jongste zoon vervulde een sturende en coördinerende rol. De 35-jarige crimineel hield zich bezig met de invoer en -koop van de voorraden harddrugs en stuurde de straatdealers aan. De oudste van de familie werd samen met zijn compagnon ingezet om te handelen op straat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen