Overslaan en naar de inhoud gaan

Criminaliteit op Limburgs platteland neemt toe

Geplaatst opdonderdag 3 maart 2016 - 13:36

De criminaliteit op het platteland neemt toe. Dat zegt de Limburgse Land en Tuinbouwbond (LLTB).

"Het probleem is dat we met allerlei criminaliteit geconfronteerd worden waar we niet op zitten te wachten", zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen. "In feite zijn de boeren er om te produceren, om de akkers te bewerken en niet om aangifte te doen en met verzekeringen te onderhandelen."

Honderden liters diesel
Boeren moeten nu van alles doen om diefstal tegen te gaan. Daarom organiseert de bond speciale avonden om ervaringen te delen. Bij groenteteler Paul Janssen uit Hunsel zijn onlangs honderden liters diesel gestolen. Hij kwam op het idee om een speciale dieselwacht in te stellen.

Een beveiligingsbedrijf rijdt midden in de nacht door het buitengebied. Daarnaast wordt het boerenerf steeds beter beveiligd. De bond onderzoekt nu of ze ook zo'n dieselwacht grootschaliger kunnen opzetten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Geen alternatief voor doodschieten ontsnapte antilopes'
Politie gaf zelf opdracht tot afschieten antilopes
LLTB: mestfraude hard aanpakken
Limburger wint groot geldbedrag met koffer bij Miljoenenjacht
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen