Overslaan en naar de inhoud gaan

Crime passionnel: ex afgeluisterd, nieuwe vlam gestoken

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 10:16

Een echtelijke ruzie heeft in Heerlen geleid tot een steekpartij. Justitie wil een taakstraf van 240 uur én een voorwaardelijke celstraf van een jaar voor de 32-jarige verdachte.

Het gaat om Gordon G. uit Heerlen, die op 26 oktober 2017 plots voor de deur stond van zijn (ex-)vrouw.

Vrouw afgeluisterd
Gordon en zijn vrouw hadden een pauze, zo vertelde hij vrijdag voor de rechtbank. "We moesten nadenken over onze relatie, waren aan het vechten voor de kinderen. Maar voor haar was het blijkbaar al duidelijk dat het over was, voor mij nog niet." De Heerlenaar besloot een camera, die ook geluid opneemt, te plaatsen in de woning van de vrouw. Hij wilde haar afluisteren. "Vanwege de onduidelijkheid over de stand van onze relatie", zei hij vrijdag.

Potje vechten
De verdachte kwam er al gauw achter dat de interesse van zijn vrouw naar een ander uitging. "Ik hoorde dat ze met hem had gekust in de gang, op een moment dat ik ook in huis was. Daarom stuurde ik hem een Facebook-bericht met de tekst: 'Als ik je tegenkom, ben je de mijne.' Maar ik wilde gewoon een potje vechten, mannen onder elkaar. Ik wilde hem niet doodmaken."

Lees ook: Aanhouding na steekpartij in Heerlen

Paar klappen
Op de dag van het incident was het volgens Gordon niet de bedoeling om te vechten. Hij was naar de woning van zijn vrouw gegaan, om haar te confronteren met het verhaal over de kus in de gang. "Ik wist niet dat hij daar thuis was. Maar ik was vol woede toen ik hem zag. Er stond veel op het spel... de kinderen. Ik heb een paar klappen gegeven en teruggekregen."

Meerdere snijwonden
Maar dan komt er een mes in het spel. Gordon zegt dat hij op een keukenla viel, een mes dat er toevallig uit was gevallen pakte en daarmee de nieuwe vlam van zijn vrouw op afstand wilde houden. Het slachtoffer heeft een andere lezing: Gordon zou bewust twee messen hebben gepakt. Uiteindelijk liep het slachtoffer meerdere snijwonden op, op zijn hoofd. "Dat mocht niet gebeuren, dat spijt me", sprak Gordon kalm.

De officier van justitie gaat desondanks voor poging tot doodslag. "Het letsel valt nog enigszins mee, maar dat het slachtoffer niet is overleden is meer geluk dan wijsheid." Hij eiste de maximale taakstraf en geen onvoorwaardelijke celstraf, omdat Gordon zijn leven sinds het incident keurig op de rit heeft en geen strafblad heeft. Zijn advocaat kan leven met een taakstraf, maar pleit voor een lager aantal strafuren.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen