Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Crime passionnel: ex afgeluisterd, nieuwe vlam gestoken

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 10:16

Een echtelijke ruzie heeft in Heerlen geleid tot een steekpartij. Justitie wil een taakstraf van 240 uur én een voorwaardelijke celstraf van een jaar voor de 32-jarige verdachte.

Het gaat om Gordon G. uit Heerlen, die op 26 oktober 2017 plots voor de deur stond van zijn (ex-)vrouw.

Vrouw afgeluisterd
Gordon en zijn vrouw hadden een pauze, zo vertelde hij vrijdag voor de rechtbank. "We moesten nadenken over onze relatie, waren aan het vechten voor de kinderen. Maar voor haar was het blijkbaar al duidelijk dat het over was, voor mij nog niet." De Heerlenaar besloot een camera, die ook geluid opneemt, te plaatsen in de woning van de vrouw. Hij wilde haar afluisteren. "Vanwege de onduidelijkheid over de stand van onze relatie", zei hij vrijdag.

Potje vechten
De verdachte kwam er al gauw achter dat de interesse van zijn vrouw naar een ander uitging. "Ik hoorde dat ze met hem had gekust in de gang, op een moment dat ik ook in huis was. Daarom stuurde ik hem een Facebook-bericht met de tekst: 'Als ik je tegenkom, ben je de mijne.' Maar ik wilde gewoon een potje vechten, mannen onder elkaar. Ik wilde hem niet doodmaken."

Lees ook: Aanhouding na steekpartij in Heerlen

Paar klappen
Op de dag van het incident was het volgens Gordon niet de bedoeling om te vechten. Hij was naar de woning van zijn vrouw gegaan, om haar te confronteren met het verhaal over de kus in de gang. "Ik wist niet dat hij daar thuis was. Maar ik was vol woede toen ik hem zag. Er stond veel op het spel... de kinderen. Ik heb een paar klappen gegeven en teruggekregen."

Meerdere snijwonden
Maar dan komt er een mes in het spel. Gordon zegt dat hij op een keukenla viel, een mes dat er toevallig uit was gevallen pakte en daarmee de nieuwe vlam van zijn vrouw op afstand wilde houden. Het slachtoffer heeft een andere lezing: Gordon zou bewust twee messen hebben gepakt. Uiteindelijk liep het slachtoffer meerdere snijwonden op, op zijn hoofd. "Dat mocht niet gebeuren, dat spijt me", sprak Gordon kalm.

De officier van justitie gaat desondanks voor poging tot doodslag. "Het letsel valt nog enigszins mee, maar dat het slachtoffer niet is overleden is meer geluk dan wijsheid." Hij eiste de maximale taakstraf en geen onvoorwaardelijke celstraf, omdat Gordon zijn leven sinds het incident keurig op de rit heeft en geen strafblad heeft. Zijn advocaat kan leven met een taakstraf, maar pleit voor een lager aantal strafuren.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen