Overslaan en naar de inhoud gaan

Crime passionnel: ex afgeluisterd, nieuwe vlam gestoken

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 10:16

Een echtelijke ruzie heeft in Heerlen geleid tot een steekpartij. Justitie wil een taakstraf van 240 uur én een voorwaardelijke celstraf van een jaar voor de 32-jarige verdachte.

Het gaat om Gordon G. uit Heerlen, die op 26 oktober 2017 plots voor de deur stond van zijn (ex-)vrouw.

Vrouw afgeluisterd
Gordon en zijn vrouw hadden een pauze, zo vertelde hij vrijdag voor de rechtbank. "We moesten nadenken over onze relatie, waren aan het vechten voor de kinderen. Maar voor haar was het blijkbaar al duidelijk dat het over was, voor mij nog niet." De Heerlenaar besloot een camera, die ook geluid opneemt, te plaatsen in de woning van de vrouw. Hij wilde haar afluisteren. "Vanwege de onduidelijkheid over de stand van onze relatie", zei hij vrijdag.

Potje vechten
De verdachte kwam er al gauw achter dat de interesse van zijn vrouw naar een ander uitging. "Ik hoorde dat ze met hem had gekust in de gang, op een moment dat ik ook in huis was. Daarom stuurde ik hem een Facebook-bericht met de tekst: 'Als ik je tegenkom, ben je de mijne.' Maar ik wilde gewoon een potje vechten, mannen onder elkaar. Ik wilde hem niet doodmaken."

Lees ook: Aanhouding na steekpartij in Heerlen

Paar klappen
Op de dag van het incident was het volgens Gordon niet de bedoeling om te vechten. Hij was naar de woning van zijn vrouw gegaan, om haar te confronteren met het verhaal over de kus in de gang. "Ik wist niet dat hij daar thuis was. Maar ik was vol woede toen ik hem zag. Er stond veel op het spel... de kinderen. Ik heb een paar klappen gegeven en teruggekregen."

Meerdere snijwonden
Maar dan komt er een mes in het spel. Gordon zegt dat hij op een keukenla viel, een mes dat er toevallig uit was gevallen pakte en daarmee de nieuwe vlam van zijn vrouw op afstand wilde houden. Het slachtoffer heeft een andere lezing: Gordon zou bewust twee messen hebben gepakt. Uiteindelijk liep het slachtoffer meerdere snijwonden op, op zijn hoofd. "Dat mocht niet gebeuren, dat spijt me", sprak Gordon kalm.

De officier van justitie gaat desondanks voor poging tot doodslag. "Het letsel valt nog enigszins mee, maar dat het slachtoffer niet is overleden is meer geluk dan wijsheid." Hij eiste de maximale taakstraf en geen onvoorwaardelijke celstraf, omdat Gordon zijn leven sinds het incident keurig op de rit heeft en geen strafblad heeft. Zijn advocaat kan leven met een taakstraf, maar pleit voor een lager aantal strafuren.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen