Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Crime passionnel: ex afgeluisterd, nieuwe vlam gestoken

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 10:16

Een echtelijke ruzie heeft in Heerlen geleid tot een steekpartij. Justitie wil een taakstraf van 240 uur én een voorwaardelijke celstraf van een jaar voor de 32-jarige verdachte.

Het gaat om Gordon G. uit Heerlen, die op 26 oktober 2017 plots voor de deur stond van zijn (ex-)vrouw.

Vrouw afgeluisterd
Gordon en zijn vrouw hadden een pauze, zo vertelde hij vrijdag voor de rechtbank. "We moesten nadenken over onze relatie, waren aan het vechten voor de kinderen. Maar voor haar was het blijkbaar al duidelijk dat het over was, voor mij nog niet." De Heerlenaar besloot een camera, die ook geluid opneemt, te plaatsen in de woning van de vrouw. Hij wilde haar afluisteren. "Vanwege de onduidelijkheid over de stand van onze relatie", zei hij vrijdag.

Potje vechten
De verdachte kwam er al gauw achter dat de interesse van zijn vrouw naar een ander uitging. "Ik hoorde dat ze met hem had gekust in de gang, op een moment dat ik ook in huis was. Daarom stuurde ik hem een Facebook-bericht met de tekst: 'Als ik je tegenkom, ben je de mijne.' Maar ik wilde gewoon een potje vechten, mannen onder elkaar. Ik wilde hem niet doodmaken."

Lees ook: Aanhouding na steekpartij in Heerlen

Paar klappen
Op de dag van het incident was het volgens Gordon niet de bedoeling om te vechten. Hij was naar de woning van zijn vrouw gegaan, om haar te confronteren met het verhaal over de kus in de gang. "Ik wist niet dat hij daar thuis was. Maar ik was vol woede toen ik hem zag. Er stond veel op het spel... de kinderen. Ik heb een paar klappen gegeven en teruggekregen."

Meerdere snijwonden
Maar dan komt er een mes in het spel. Gordon zegt dat hij op een keukenla viel, een mes dat er toevallig uit was gevallen pakte en daarmee de nieuwe vlam van zijn vrouw op afstand wilde houden. Het slachtoffer heeft een andere lezing: Gordon zou bewust twee messen hebben gepakt. Uiteindelijk liep het slachtoffer meerdere snijwonden op, op zijn hoofd. "Dat mocht niet gebeuren, dat spijt me", sprak Gordon kalm.

De officier van justitie gaat desondanks voor poging tot doodslag. "Het letsel valt nog enigszins mee, maar dat het slachtoffer niet is overleden is meer geluk dan wijsheid." Hij eiste de maximale taakstraf en geen onvoorwaardelijke celstraf, omdat Gordon zijn leven sinds het incident keurig op de rit heeft en geen strafblad heeft. Zijn advocaat kan leven met een taakstraf, maar pleit voor een lager aantal strafuren.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen