Overslaan en naar de inhoud gaan

Cremeren in Heerlen is het goedkoopst

Geplaatst opdinsdag 2 april 2019 - 7:14

Nabestaanden betalen in Heerlen gemiddeld het laagste bedrag (509 euro) voor een crematie.

De gemeente staat op de derde plek in de top tien van goedkoopste gemeenten. Dat blijkt het jaarlijkse onderzoek van uitvaartonderneming Monuta naar de hoogte van grafkosten.

Lage crematiekosten
Heerlen is overigens niet de enige Limburgse gemeente die in het lijstje staat. Limburg is hofleverancier wat goedkope crematies betreft. Kerkrade staat met 525 euro op de vierde plek. In Venlo (zesde) en Echt-Susteren (zevende) moeten nabestaanden 539 euro betalen voor het laten cremeren van hun dierbare. Over de hele provincie genomen, zijn de gemiddelde crematiekosten 653 euro. Alleen in Utrecht ben je goedkoper uit: 624 euro.

Lees ook: Limburg: liefst een informele crematie met borrel toe

Goedkoop begraven
Ook wat betreft grafkosten zijn Limburgers gemiddeld niet veel kwijt. In deze top tien zijn vier Limburgse gemeenten vertegenwoordigd. Beekdaelen staat op de tweede plek met 793 euro voor het laten begraven van een dierbare. Kerkrade bezet de zesde plek met 1148 euro aan grafkosten. Simpelveld (1278 euro) en Beesel (1306 euro) sluiten de top tien af. Gemiddeld zijn de grafkosten in onze provincie 2048 euro.

In rekening
Dit jaar onderzocht Monuta voor het eerst ook kosten die crematoria in rekening brengen. De uitvaartonderneming onderzocht 1684 begraafplaatsen en 85 crematoria. Vorig jaar koos 65 procent van de nabestaanden voor het cremeren van een dierbare. De kosten voor een crematie liggen lager dan voor een graf, omdat bij crematie slechts eenmalige kosten betaald worden.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen