Gedoodverfde favoriet André Rieu leidt uitvaart-hitlijst

De muziek van André Rieu wordt grijsgedraaid op begrafenissen en crematies. De muziek van geen enkele andere artiest wordt zo vaak afgespeeld op uitvaarten als de uitvoeringen van de Maastrichtenaar.

Cremeren in Heerlen is het goedkoopst

Nabestaanden betalen in Heerlen gemiddeld het laagste bedrag (509 euro) voor een crematie.

Limburg: liefst een informele crematie met borrel toe

Van alle Nederlanders laten Limburgers zich na hun overlijden het liefst cremeren.

Zelfs doodgaan kan vanaf nu milieuvriendelijk

Ook de uitvaartbranche wordt steeds milieuvriendelijker. Crematoria stappen over op 'groene' ovens en Limburg krijgt de primeur: het crematorium in Geleen krijgt begin volgend jaar de eerste elektrische crematie-oven.

Crematie in avonduren steeds populairder

Limburgse crematoria zien de laatste tijd dat steeds meer nabestaanden kiezen voor een crematie in de avonduren.

Steeds vaker bijzondere uitvaarten

Uitvaarten krijgen steeds vaker een bijzonder karakter. In plaats van toespraken en muziek in een crematorium kiezen nabestaanden volgens de uitvaartbranche vaker voor een apart afscheid.

Belfeldse verkoopt as van moeder op rommelmarkt

Op de rommelmarkt in Venlo is zondag niet alleen een antieke dokterstas verkocht, maar ook een pot met daarin de as van de moeder van de verkoopster.

Vrouw (86) mist crematie broer door defecte lift

Een 86-jarige vrouw uit Geleen heeft vrijdag de crematie van haar broer moeten missen, omdat ze het appartementencomplex waarin ze woont niet kon verlaten vanwege een al dagen defecte lift.

Limburgse gemeenten verzorgen 115 'arme' uitvaarten

Limburgse gemeenten verzorgen samen per jaar 115 uitvaarten of crematies van mensen in armoedige omstandigheden, vaak zonder nabestaanden of familieleden die een afscheid niet kunnen of willen betalen.

Lau Geeraets
Lau Geeraets gecremeerd

In Blerick is maandag Lau Geeraets gecremeerd.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!