Overslaan en naar de inhoud gaan

'Creepy guy' achtervolgt Maastrichts model maandenlang

Geplaatst opwoensdag 28 oktober 2020 - 19:44

Een Maastrichts model is maandenlang gestalkt door Elliot B. (24) uit Londen. De Engelsman stuurde haar meer dan honderd berichten via Instagram en reisde zelfs naar Maastricht om haar te vinden.

Dat gebeurde volgens justitie tussen november 2018 en augustus 2019.

Model en vlogster
Het Maastrichtse slachtoffer timmert aan de weg als model en vlogster en verzamelde op Instagram en YouTube duizenden volgers. Een van hen was Elliot, een autistische Engelsman die ten tijde geen werk had en bij zijn moeder woonde. Tussen de talloze berichten die hij stuurde zaten ook seksuele toespelingen. Zo stuurde hij: 'Ik ben terug. Word je nat als je op de blokkeerknop drukt?'

21 Instagram-accounts
De twintiger uit Londen liet zich niet eenvoudig afschepen. Steeds als hij door het model geblokkeerd werd, maakte hij een nieuw Instagram-account aan. In totaal maakte hij 21 accounts, onder andere met de naam thatcreepyguythatcontactsyou, of vrij vertaald: die enge gast die contact met je zoekt.

Hij schreef ook: 'Je kunt me blokkeren of rapporteren, maar je verdoet je tijd. Jij bent het niet die de beslissing neemt, dat ben ik. Dit stopt alleen als je met me praat.'

Oog in oog
Na enige tijd stond de vrouw oog in oog met haar stalker. Ze herkende de man van zijn foto's op Instagram. Hij bleek naar Maastricht te zijn gereisd om haar te zoeken. Op een zeker moment besloot ze op hem af te stappen om te vragen waar hij mee bezig was. Ze maakte ook een foto van hem. Elliot antwoordde, volgens de vrouw: "Ik ben niet het type stalker waar je bang voor moet zijn."

Stom experiment
De politie nam de zaak echter serieus en arresteerde Elliot. Hij zat drie dagen in voorarrest. Tijdens zijn verhoor bekende hij het model te hebben gestalkt. "Het was een stom experiment, een grap. Ik probeerde haar zover te krijgen om te reageren. Toen ik haar achtervolgde in Maastricht, hoopte ik dat ik met haar kon praten om mijn excuses aan te bieden."

Force of nature
Woensdag diende het proces tegen Elliot, die daar zelf niet bij was. Wel postte hij een foto van zichzelf in Maastricht, met daarbij de tekst: 'Sometimes in life, you encounter a force of nature you're not ready for.' De Londenaar hoorde dus niet persoonlijk hoe de aanklaagster twee maanden voorwaardelijke celstraf tegen hem eiste. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen