Overslaan en naar de inhoud gaan

Creatiefste ijscoupe wordt in Limburg gemaakt

Geplaatst opwoensdag 7 februari 2018 - 9:13

Steff Janssen van IJssalon Florence in Nederweert heeft de Gouden IJscreatie gewonnen.

Daarnaast was Janssen volgens de jury ook de beste nieuwkomer.

Halve wijnfles
In zes minuten tijd maakte hij vier identieke ijscreaties waarin onder andere de wedstrijdsmaak bosbes was verwerkt. De creatie heet Chateau Mirtillo en is gemaakt in een halve wijnfles op een huisgemaakte rode wijn-bosbessaus met vier verschillende ijssmaken. Verder wordt dit aangevuld met onder andere fruit, schuimpjes en chocolade.

In de smaak
Nog meer Limburgse ijszaken vielen in de prijzen. De Gouden IJsspatel voor beste ijssmaak werd gewonnen door Mariëlle Meulendijks van ’t IJshofje in Meijel. De eerste prijs in de categorie kinderjury ging naar Kay Lommen van ijssalon Clevers in Grubbenvorst.

Nominatie
De ijssalon in Nederweert won de toonaangevende vakwedstrijd van Gouden IJscreatie voor de vijfde keer. De zaak is ook genomineerd voor de titel Beste IJssalon, net als ijssalon Clevers, Grubbenvorst. Deze titel werd al drie keer behaald door Florence uit Nederweert. Op 24 maart wordt bekend of een Limburgse ijszaak de landelijke prijs in de wacht sleept.

Foto: IJssalon Florence
Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen