Overslaan en naar de inhoud gaan

Creatiefste ijscoupe wordt in Limburg gemaakt

Geplaatst opwoensdag 7 februari 2018 - 9:13

Steff Janssen van IJssalon Florence in Nederweert heeft de Gouden IJscreatie gewonnen.

Daarnaast was Janssen volgens de jury ook de beste nieuwkomer.

Halve wijnfles
In zes minuten tijd maakte hij vier identieke ijscreaties waarin onder andere de wedstrijdsmaak bosbes was verwerkt. De creatie heet Chateau Mirtillo en is gemaakt in een halve wijnfles op een huisgemaakte rode wijn-bosbessaus met vier verschillende ijssmaken. Verder wordt dit aangevuld met onder andere fruit, schuimpjes en chocolade.

In de smaak
Nog meer Limburgse ijszaken vielen in de prijzen. De Gouden IJsspatel voor beste ijssmaak werd gewonnen door Mariëlle Meulendijks van ’t IJshofje in Meijel. De eerste prijs in de categorie kinderjury ging naar Kay Lommen van ijssalon Clevers in Grubbenvorst.

Nominatie
De ijssalon in Nederweert won de toonaangevende vakwedstrijd van Gouden IJscreatie voor de vijfde keer. De zaak is ook genomineerd voor de titel Beste IJssalon, net als ijssalon Clevers, Grubbenvorst. Deze titel werd al drie keer behaald door Florence uit Nederweert. Op 24 maart wordt bekend of een Limburgse ijszaak de landelijke prijs in de wacht sleept.

Foto: IJssalon Florence
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen