Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Cox over Fortuna-Feyenoord: 'Kijken hoe we moeten optreden'

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 20:00

Burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Sittard-Geleen gaat ervan uit dat het duel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord daadwerkelijk op woensdag 15 mei gespeeld kan worden.

De burgervader gaat aankomende dinsdag, in samenspraak met de politie en Fortuna, bekijken wat er precies moet gebeuren om de wedstrijdorganisatie goed te laten verlopen.

Speelrondes verschoven
Doordat Ajax deze week de halve finale van de Champions League bereikte, moest voetbalbond KNVB het programma voor de laatste twee speelrondes van de Eredivisie verschuiven. Het gevolg is dat Fortuna nu niet op een zondagmiddag, maar op een woensdagavond gastheer is van Feyenoord en diens supporters. De KNVB maakte vrijdagavond bekend dat de clubs definitief akkoord zijn.

Lees ook: KNVB schuift speelronde 33 op naar 15 mei

Licht
Doorgaans zijn burgemeesters en politie geen fan van zo'n grote, fanatieke bezoekende supportersschare in hun stad op een doordeweekse avond. "Ze zouden toch al komen, dus in dat opzicht verandert er niet zoveel. Er kunnen 800 Feyenoorders in het uitvak", aldus Cox. "Bovendien is het in de eerste helft nog licht. We gaan het zo goed mogelijk proberen te regelen."

Heroverwegen
Cox werd donderdag door Fortuna op de hoogte gebracht van de speeldagwijziging. Hij kan niet uitsluiten dat de gemeente alsnog moet gaan ingrijpen. "Fortuna is in ieder geval akkoord en in principe gaan wij daarin mee. Maar mochten we andere signalen krijgen dan de signalen die we nu hebben, dan moeten we gaan heroverwegen."

Lees ook: Robin van Persie zegt voetbal vaarwel in Sittard

'Alleen daar waar ze moeten zitten'
Het duel wordt hoogstwaarschijnlijk de laatste wedstrijd van Feyenoord-captain Robin van Persie als profvoetballer. Club en gemeente willen voorkomen dat de Feyenoord-aanhang de thuisvakken overneemt. "We gaan kijken hoe we moeten optreden en welke maatregelen er genomen moeten worden om ervoor te zorgen dat mensen alleen daar in het stadion zitten waar ze moeten zitten", besluit Cox.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen