Overslaan en naar de inhoud gaan

Cox over Fortuna-Feyenoord: 'Kijken hoe we moeten optreden'

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 20:00

Burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Sittard-Geleen gaat ervan uit dat het duel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord daadwerkelijk op woensdag 15 mei gespeeld kan worden.

De burgervader gaat aankomende dinsdag, in samenspraak met de politie en Fortuna, bekijken wat er precies moet gebeuren om de wedstrijdorganisatie goed te laten verlopen.

Speelrondes verschoven
Doordat Ajax deze week de halve finale van de Champions League bereikte, moest voetbalbond KNVB het programma voor de laatste twee speelrondes van de Eredivisie verschuiven. Het gevolg is dat Fortuna nu niet op een zondagmiddag, maar op een woensdagavond gastheer is van Feyenoord en diens supporters. De KNVB maakte vrijdagavond bekend dat de clubs definitief akkoord zijn.

Lees ook: KNVB schuift speelronde 33 op naar 15 mei

Licht
Doorgaans zijn burgemeesters en politie geen fan van zo'n grote, fanatieke bezoekende supportersschare in hun stad op een doordeweekse avond. "Ze zouden toch al komen, dus in dat opzicht verandert er niet zoveel. Er kunnen 800 Feyenoorders in het uitvak", aldus Cox. "Bovendien is het in de eerste helft nog licht. We gaan het zo goed mogelijk proberen te regelen."

Heroverwegen
Cox werd donderdag door Fortuna op de hoogte gebracht van de speeldagwijziging. Hij kan niet uitsluiten dat de gemeente alsnog moet gaan ingrijpen. "Fortuna is in ieder geval akkoord en in principe gaan wij daarin mee. Maar mochten we andere signalen krijgen dan de signalen die we nu hebben, dan moeten we gaan heroverwegen."

Lees ook: Robin van Persie zegt voetbal vaarwel in Sittard

'Alleen daar waar ze moeten zitten'
Het duel wordt hoogstwaarschijnlijk de laatste wedstrijd van Feyenoord-captain Robin van Persie als profvoetballer. Club en gemeente willen voorkomen dat de Feyenoord-aanhang de thuisvakken overneemt. "We gaan kijken hoe we moeten optreden en welke maatregelen er genomen moeten worden om ervoor te zorgen dat mensen alleen daar in het stadion zitten waar ze moeten zitten", besluit Cox.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen