Overslaan en naar de inhoud gaan

Cox over aanpak motorclubs: We merken dat het rustiger is

Geplaatst opvrijdag 22 februari 2019 - 19:05

Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen ziet dat het beleid van zijn gemeente rond de criminele acties van motorclubs zijn vruchten afwerpt.

Dat zei Cox vrijdagavond in L1mburg Centraal op L1 TV.

Succesvol
"Ik moet zeggen dat het beleid dat we de laatste jaren met z'n allen gevoerd hebben, ook met de horeca-ondernemers, succesvol is. In Sittard en Geleen hebben we er bijna geen last meer van", geeft Cox aan. "Er zijn natuurlijk nog incidenten, zoals de granaat in Holtum, dus het betekent dat we actief moeten zijn."

Celstraffen
Overheden en politie kregen vrijdag een steuntje in de rug van de rechtbank, die de kopstukken van de Geleense chapter van motorclub Satudarah veroordeelde tot celstraffen van 2,5 tot 9 jaar. Volgens de rechtbank is er voldoende bewijs om de mannen straffen op te leggen voor onder andere afpersingen en mishandeling.

Vrijgekomen ruimte innemen
Dat de kopstukken in 'zijn' gemeente zijn opgepakt, betekent volgens Cox niet dat het werk er voor politie en overheden op zit. "We moeten zorgen dat anderen niet geïnspireerd worden om de vrijgekomen ruimte in te nemen."

Wakker blijven
De burgemeester wijst op kleine motorclubs die in Zeeland en West-Brabant onlangs opgericht zijn. "Dat kan bij ons ook gebeuren. We zijn er dus nog niet. Bovendien: als ze geen hesje meer dragen, betekent het niet dat de criminele acties ook weg zijn. We moeten wakker blijven en actief blijven bestrijden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen