Overslaan en naar de inhoud gaan

Cox over aanpak motorclubs: We merken dat het rustiger is

Geplaatst opvrijdag 22 februari 2019 - 19:05

Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen ziet dat het beleid van zijn gemeente rond de criminele acties van motorclubs zijn vruchten afwerpt.

Dat zei Cox vrijdagavond in L1mburg Centraal op L1 TV.

Succesvol
"Ik moet zeggen dat het beleid dat we de laatste jaren met z'n allen gevoerd hebben, ook met de horeca-ondernemers, succesvol is. In Sittard en Geleen hebben we er bijna geen last meer van", geeft Cox aan. "Er zijn natuurlijk nog incidenten, zoals de granaat in Holtum, dus het betekent dat we actief moeten zijn."

Celstraffen
Overheden en politie kregen vrijdag een steuntje in de rug van de rechtbank, die de kopstukken van de Geleense chapter van motorclub Satudarah veroordeelde tot celstraffen van 2,5 tot 9 jaar. Volgens de rechtbank is er voldoende bewijs om de mannen straffen op te leggen voor onder andere afpersingen en mishandeling.

Vrijgekomen ruimte innemen
Dat de kopstukken in 'zijn' gemeente zijn opgepakt, betekent volgens Cox niet dat het werk er voor politie en overheden op zit. "We moeten zorgen dat anderen niet geïnspireerd worden om de vrijgekomen ruimte in te nemen."

Wakker blijven
De burgemeester wijst op kleine motorclubs die in Zeeland en West-Brabant onlangs opgericht zijn. "Dat kan bij ons ook gebeuren. We zijn er dus nog niet. Bovendien: als ze geen hesje meer dragen, betekent het niet dat de criminele acties ook weg zijn. We moeten wakker blijven en actief blijven bestrijden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen