Overslaan en naar de inhoud gaan

Cox over aanpak motorclubs: We merken dat het rustiger is

Geplaatst opvrijdag 22 februari 2019 - 19:05

Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen ziet dat het beleid van zijn gemeente rond de criminele acties van motorclubs zijn vruchten afwerpt.

Dat zei Cox vrijdagavond in L1mburg Centraal op L1 TV.

Succesvol
"Ik moet zeggen dat het beleid dat we de laatste jaren met z'n allen gevoerd hebben, ook met de horeca-ondernemers, succesvol is. In Sittard en Geleen hebben we er bijna geen last meer van", geeft Cox aan. "Er zijn natuurlijk nog incidenten, zoals de granaat in Holtum, dus het betekent dat we actief moeten zijn."

Celstraffen
Overheden en politie kregen vrijdag een steuntje in de rug van de rechtbank, die de kopstukken van de Geleense chapter van motorclub Satudarah veroordeelde tot celstraffen van 2,5 tot 9 jaar. Volgens de rechtbank is er voldoende bewijs om de mannen straffen op te leggen voor onder andere afpersingen en mishandeling.

Vrijgekomen ruimte innemen
Dat de kopstukken in 'zijn' gemeente zijn opgepakt, betekent volgens Cox niet dat het werk er voor politie en overheden op zit. "We moeten zorgen dat anderen niet geïnspireerd worden om de vrijgekomen ruimte in te nemen."

Wakker blijven
De burgemeester wijst op kleine motorclubs die in Zeeland en West-Brabant onlangs opgericht zijn. "Dat kan bij ons ook gebeuren. We zijn er dus nog niet. Bovendien: als ze geen hesje meer dragen, betekent het niet dat de criminele acties ook weg zijn. We moeten wakker blijven en actief blijven bestrijden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen