Overslaan en naar de inhoud gaan

Cox hakt woensdagavond knoop over Fortuna-duel door

Geplaatst opwoensdag 29 augustus 2018 - 17:33

Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen neemt woensdagavond een definitief besluit over het al dan niet doorgaan van de wedstrijd Fortuna Sittard-FC Utrecht.

Dat zegt de burgervader woensdag tegen L1. Door het ontbreken van politie-agenten rondom de thuishaven van de eredivisieclub, is het onzeker of de veiligheid van toeschouwers gegarandeerd kan worden.

Uitstekend
Cox ging woensdag onder meer in gesprek met het operationeel team, waar ook de politie onderdeel van uitmaakt. "We hebben ook een uitstekend gesprek gehad met Fortuna Sittard en met de politievakbond.
Ik heb dadelijk een afsluitende ronde met de betrokkenen en dan ga ik mijn keuze kenbaar maken."

Begrip
De burgemeester heeft wel begrip voor de actie van de agenten. "Een goede cao is voor iedereen belangrijk, ook voor de politie. Maar ik heb ook rekening te houden met Fortuna en andere belanghebbenden. Ik ga met mensen bellen en dan kom ik in de loop van woensdagavond met een uitslag."

Lees ook: Politie zet door: wedstrijd Fortuna serieus in gevaar

Cao
Politievakbonden hebben agenten aangespoord te protesteren tegen het uitblijven van een in hun ogen goede cao. Ze roepen de ingeroosterde agenten op om tijdens de wedstrijd naar een cao-bijeenkomst in te komen, in de buurt van het stadion in Sittard.

Bekogeld
Ook is er bij de politie onvrede over de ongeregeldheden die plaatsvonden bij het duel Fortuna-PSV, twee weken geleden. Daar bekogelden voetbalaanhangers na de wedstrijd politieagenten. Ze werden onder meer met bouwmaterialen belaagd. Die bouwmaterialen zouden nu, voor zover mogelijk, zijn weggehaald.

Lees ook: Burgemeester Sjraar Cox wil veiligheidsgaranties Fortuna

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen