Overslaan en naar de inhoud gaan

Covidpapieren: Marechaussee aan grens met bonnenboekje

Geplaatst opwoensdag 4 augustus 2021 - 11:33

De Koninklijke Marechaussee staat vanaf zondag met getrokken bonnenboekje aan de grens met België, om de coronadocumenten van terugkerende vakantiegangers te controleren.

"We gaan niet waarschuwen maar meteen handhaven", waarschuwt een voorlichter alvast.

95 euro
Vanaf zondag 8 april moet iedereen die ouder is dan 12 jaar en Nederland binnenkomt uit een land met coronacode geel of oranje een vaccinatiebewijs of negatieve PCR-test hebben die niet meer dan 48 uur oud is. Dat geldt ook voor terugkerende vakantiegangers. Mensen die zonder deze papieren Nederland binnenkomen, kunnen rekenen op een boete van 95 euro.

Ook op vliegvelden wordt gecontroleerd, omdat de regels ook van toepassing zijn op mensen die van buiten Europa ons land binnenkomen.

Vakantielanden
De controles staan vooralsnog alleen aan de Belgische grens, omdat vakantiegangers uit geelgecodeerde landen als Frankrijk, Spanje en Portugal via België terugreizen. Via Duitsland komen vooral mensen terug die in dat land zelf, Oostenrijk of Italië op vakantie zijn geweest, en in die landen is volgens de Europese coronakaart weinig aan de hand. "Maar het gaat om mobiele controles, als het nodig is dat er ook aan de Duitse grens gecontroleerd wordt is dat zo geregeld", voegt de woordvoerder daaraan toe.

Steekproef
De controles op coronapapieren gebeuren op dezelfde wijze waarop de Marechaussee normale mobiele controles houdt. Daarbij wordt steekproefsgewijs gecontroleerd of mensen wel de juiste documenten bij zich hebben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen