cottessen

Geen 'coronavluchtelingen': vakantiewoningen staan leeg

Je zou verwachten dat inwoners van grote steden juist de rust en ruimte zouden opzoeken in het Heuvelland. Maar vakantiewoningen staan daar bijna allemaal leeg.

Twaalf jaar cel voor neerschieten ex bij vakantiehuisje

Een man uit Kelpen-Oler moet twaalf jaar de cel in voor het neerschieten van zijn ex-vrouw in Cottessen.

Schutter Cottessen hoort straf van rechtbank

De rechtbank Limburg doet woensdag uitspraak tegen een man uit Kelpen-Oler die vorig jaar zijn vrouw neerschoot in Cottessen.

'Ik wilde mijn vrouw wakker schudden, niet vermoorden'

Een samenloop van omstandigheden en een opeenstapeling van stomme zetten, zo omschreef Dagmar van G. (51) zijn actie voor de rechter. In februari 2018 schoot hij zijn vrouw neer, met wie hij in een scheiding lag.

Eis: 15 jaar cel voor neerschieten schoonmaakster

Tegen de 51-jarige man uit Kelpen-Oler die vorig jaar een schoonmaakster neerschoot in Cottessen bij Vijlen is een celstraf van vijftien jaar geëist. De vrouw raakte ernstig gewond.

Man bekent neerschieten schoonmaakster in vakantiehuisje

Een 51-jarige man uit Kelpen-Oler heeft aan de politie toegegeven dat hij in februari een 53-jarige schoonmaakster heeft neergeschoten in een vakantiewoning bij Vijlen.

Werkstraf voor architect na asbestincident

De in Sittard geboren architect Kok M. is vrijdag door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV