Overslaan en naar de inhoud gaan

Corrupte agent had beperkte toegang tot dossiers

Geplaatst opvrijdag 9 oktober 2015 - 17:31

De 48-jarige politieagent die verdacht wordt van de verkoop van geheime informatie aan de onderwereld, had beperkte toegang tot de dossiers van de landelijke recherche.

De Weertenaar had basisautorisatie voor de systemen van de landelijke recherche. Hij kon de dossiers wel lezen, maar niet overal op doorklikken. "Hij kon wel zien naar wie er onderzoek wordt gedaan, maar verder niet doorlezen", zegt een woordvoerder van de Nationale Politie tegen 1Vandaag.

Corruptie
De 48-jarige politieagent uit Weert wordt verdacht van corruptie, plichtsverzuim en het witwassen van crimineel geld. De rijksrecherche onderzoekt welke informatie de agent precies gelekt heeft en aan wie. Ook wordt onderzocht of het lekken van informatie gevolgen heeft voor lopende onderzoeken.

Lees ook: Agent uit Weert verkocht informatie aan de onderwereld

Opleiding
De Weertenaar was voor de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid voornamelijk actief in Oost-Brabant. Volgens het NRC zou hij warme banden hebben onderhouden met voormannen van de motorclubs No Surrender en Satudarah.

Lees ook: Van der Steur: lek binnen politie is 'zeer ernstig'

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Van der Steur: lek binnen politie is 'zeer ernstig'
Van corruptie verdachte agent reed in Porsche Cayenne
Politiemol uit Weert was 'stille jongen, een buitenbeentje'
'Agenten met instabiel privéleven gevoelig voor corruptie'
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen