Overslaan en naar de inhoud gaan

Corporatiebaas: 'Woningen verwarde mensen verspreiden'

Geplaatst opmaandag 23 september 2019 - 18:34

Directeur Wim Hazeu van woningcorporatie Wonen Limburg vindt dat personen met verward gedrag veel beter verspreid moeten worden over verschillende wijken.

Tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over verwarde mensen pleitte Hazeu voor woningen in “gemengde wijken waar mensen wonen met een bredere beurs en met minder problemen”.

Thuis in plaats van instelling
Sinds 2014 is het regeringsbeleid erop gericht om mensen met psychiatrische problemen zo veel mogelijk thuis te laten wonen en hen daar te begeleiden, in plaats van ze op te nemen in een instelling. Het gevolg is echter dat het aantal incidenten waarbij deze mensen betrokken zijn, fors is toegenomen. In 2018 kwamen er 90.000 meldingen binnen bij de politie.

Zwakste schouders, zwaarste lasten
Volgens Hazeu worden verwarde mensen vaak gehuisvest in de meest kwetsbare wijken, in de goedkoopste sector van de corporatiewoningen. “Het loopt ons over de schoenen", zegt Hazeu. "De grens is in die wijken al lang bereikt. Daarom moeten we een beroep doen op de zeven miljoen huishoudens in Nederland en niet alleen op de 500.000 tot 600.000 mensen met de smalste beurs. Want ook in dit vraagstuk dragen de zwakste schouders de zwaarste lasten”, zo hield Hazeu de Tweede Kamerleden voor.

Versmelten
Hazeu wil ook dat de politiek zorginstellingen en woningbouwverenigingen meer met elkaar laat versmelten dan momenteel wettelijk is toegestaan. “Wij hebben zelf twee mensen aangenomen met een GGZ-achtergrond. En dat werkt goed”, aldus de corporatie-directeur.

Woningbouw
Wonen Limburg is de grootste woningbouwcorporatie in Limburg. Hazeu sprak in de hoorzitting ook als bestuurslid van de landelijke koepel van woningbouwverenigingen Aedes.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen