Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronazelftesten in veel winkels niet verkrijgbaar

Geplaatst opdinsdag 30 november 2021 - 6:00

De zelftesten voor het coronavirus zijn in veel winkels en online uitverkocht. Ook in Venlo is het moeilijk om nog aan een zelftest te komen.

Dat blijkt uit een rondgang langs een aantal Venlose drogisterijen, supermarkten en een apotheek.

Uitverkocht
"Alle zelftesten zijn uitverkocht", zegt een medewerker van een drogisterij. "Hopelijk komen ze donderdag weer binnen. Maar ze vliegen de deur uit."

Ook in de supermarkten zijn ze nauwelijks verkrijgbaar. "Op dit moment hebben we ze niet op voorraad. We krijgen ze mondjesmaat binnen. We hebben nu een extra lading besteld, maar door de grote vraag verwachten we dat we ook daar snel doorheen zijn", aldus een supermarktmedewerker.

Alleen in een apotheek zijn er nog een aantal beschikbaar. Maar ook daar zullen ze dezer dagen door de voorraad heen zijn. "We hebben nog een paar dozen met vijf zelftesten en nog waar er eentje in zit", legt een apotheekassistente uit.

Voorraden aangevuld
Mensen die een zelftest willen kopen hoeven zich volgens koepelorganisatie Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) echter geen zorgen te maken. "De pijplijn is goed gevuld. Deze week worden de winkelvoorraden weer aangevuld", aldus een woordvoerder. Demissionair premier Mark Rutte riep tijdens de persconferentie vrijdag, met sinterklaasavond in aantocht, mensen op zich te testen voor ze op bezoek gaan.

Toename verkoop zelftesten
Al sinds begin november zagen de drogisterijen een toename in de vraag naar het aantal zelftesten. Ook bij verschillende webshops zijn de zelftesten momenteel uitverkocht. De brancheorganisatie houdt elke dag nauw contact met het ministerie van Volksgezondheid over de voorraad van het aantal zelftesten. Er is geen beperking gesteld aan hoeveel zelftesten mensen mogen kopen. De doosjes met meerdere testen worden het meest verkocht. "Winkels hebben een beperkte voorraad. Als iemand een hele doos koopt, kan het snel gaan", zegt de woordvoerder van het CBD.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen