Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus: zwemmer Verlinden ziet OKT's in rook opgaan

Geplaatst opdonderdag 12 maart 2020 - 15:09

De twee zwemtoernooien die Joeri Verlinden in het vizier had om een ticket voor de Olympische Spelen te verdienen, gaan door de uitbraak van het coronavirus niet door.

Het gaat om de Swim Cup in Den Haag van 3 tot en met 5 april én het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Eindhoven, van 9 tot en met 12 april.

Lees ook: Joeri Verlinden krijgt nog kansen voor Olympisch ticket

Vlinderslag
Dat hebben de internationale zwembonden FINA en LEN én de Nederlandse zwembond KNZB besloten. Verlinden is gespecialiseerd op de 100 meter vlinderslag. De zwemmer uit Melick slaagde er tot dusver nog niet in de Olympische limiet op die discipline te zwemmen. Verlinden zou zelf nog een kwalificatiemoment aanvragen.

Nieuwe voorstellen
"De kwalificatieprocedures van de zwembond worden hard getroffen door de maatregelen rondom het coronavirus", zegt André Cats, technisch directeur van de KNZB op de website van de bond. "In onze plannen zouden veel kwalificatiepogingen in maart en april plaatsvinden. Nu is dat niet het geval en zullen we op korte termijn met nieuwe voorstellen komen richting onze sporters, NOC*NSF en de FINA die de voorbereidingen op succesvolle deelname in Tokio zoveel mogelijk ondersteunen."

Derde Spelen
Het is dus nog de vraag of en wanneer Verlinden alsnog kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio kan afdwingen. Mocht het alsnog lukken, dan gaat Verlinden naar zijn derde Spelen. In 2012 werd hij zesde en in 2016 eindigde Verlinden als 22ste op zijn favoriete nummer.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen