Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus zorgt voor annuleringen in en om Maastricht

Geplaatst opzondag 1 maart 2020 - 8:00

Door het coronavirus hebben hotels en restaurants in Maastricht en omgeving te maken met annuleringen.

De afzeggingen komen vooral van buitenlandse gasten, die hun bezoek aan kunstbeurs TEFAF in het MECC hebben geannuleerd.

Rondgang
Dat blijkt uit een rondgang langs hotels en restaurants in de regio Maastricht. "We zaten eerst helemaal vol, maar hebben de afgelopen paar dagen een aantal annuleringen gekregen, dus nu hebben we weer kamers over", zegt Sione Götte van Hotel Derlon aan het Onze Lieve Vrouweplein.

Lees ook: GGD Zuid-Limburg: 'Meerdere coronaverdenkingen in de regio'

Schadepost
Ook voor het restaurantgedeelte heeft Derlon een aantal annuleringen. "Er zijn mensen die het niet vertrouwen", licht Götte toe. "De standhouders zijn er wel allemaal, maar of hun klanten ook allemaal komen is twijfelachtig." Götte geeft aan dat het hotel nu eenmalig door deze schadepost heen moet bijten. "Degenen die afzeggen geven wel aan dat ze voor volgend jaar weer opnieuw gaan boeken."

Italië
Het NH-Hotel dat naast MECC Maastricht ligt heeft ook een reeks annuleringen gekregen. Volgens directeur Jos Hermans blijft de schade voorlopig binnen de perken. "Met 275 kamers zijn we het grootste hotel van Maastricht. We hebben nu over de eerste 3 dagen van TEFAF in totaal 30 kamers die geannuleerd zijn." Hij maakt zich dan ook nog geen zorgen, al kan dat nog veranderen. "Het zijn in het algemeen vooral de wat oudere gasten en meer specifiek mensen uit Italië die hebben afgezegd."

Zaterdag werd duidelijk dat kunstbeurs TEFAF voorlopig nog niet hoeft te vrezen voor het afblazen van de beurs, vanwege het coronavirus.

Lees ook: TEFAF voorlopig nog niet in gevaar door coronavirus

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen