Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus zorgt voor annuleringen in en om Maastricht

Geplaatst opzondag 1 maart 2020 - 8:00

Door het coronavirus hebben hotels en restaurants in Maastricht en omgeving te maken met annuleringen.

De afzeggingen komen vooral van buitenlandse gasten, die hun bezoek aan kunstbeurs TEFAF in het MECC hebben geannuleerd.

Rondgang
Dat blijkt uit een rondgang langs hotels en restaurants in de regio Maastricht. "We zaten eerst helemaal vol, maar hebben de afgelopen paar dagen een aantal annuleringen gekregen, dus nu hebben we weer kamers over", zegt Sione Götte van Hotel Derlon aan het Onze Lieve Vrouweplein.

Lees ook: GGD Zuid-Limburg: 'Meerdere coronaverdenkingen in de regio'

Schadepost
Ook voor het restaurantgedeelte heeft Derlon een aantal annuleringen. "Er zijn mensen die het niet vertrouwen", licht Götte toe. "De standhouders zijn er wel allemaal, maar of hun klanten ook allemaal komen is twijfelachtig." Götte geeft aan dat het hotel nu eenmalig door deze schadepost heen moet bijten. "Degenen die afzeggen geven wel aan dat ze voor volgend jaar weer opnieuw gaan boeken."

Italië
Het NH-Hotel dat naast MECC Maastricht ligt heeft ook een reeks annuleringen gekregen. Volgens directeur Jos Hermans blijft de schade voorlopig binnen de perken. "Met 275 kamers zijn we het grootste hotel van Maastricht. We hebben nu over de eerste 3 dagen van TEFAF in totaal 30 kamers die geannuleerd zijn." Hij maakt zich dan ook nog geen zorgen, al kan dat nog veranderen. "Het zijn in het algemeen vooral de wat oudere gasten en meer specifiek mensen uit Italië die hebben afgezegd."

Zaterdag werd duidelijk dat kunstbeurs TEFAF voorlopig nog niet hoeft te vrezen voor het afblazen van de beurs, vanwege het coronavirus.

Lees ook: TEFAF voorlopig nog niet in gevaar door coronavirus

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen