Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus zet streep door zaak Nicky Verstappen

Geplaatst opwoensdag 1 april 2020 - 11:44

De rechtszaak tegen Jos Brech (57), verdacht van het ontvoeren, misbruiken en doden van Nicky Verstappen, ligt voor onbepaalde tijd stil.

Rechtbank Limburg geeft aan dat de inhoudelijke behandeling niet door kan gaan vanwege het coronavirus. Jos Brech zou tussen 6 en 13 mei vijf dagen voor de rechter staan.

Anderhalve meter afstand
De rechtbank is van mening dat de zaak volwaardig moet plaatsvinden. Dat betekent dat tenminste beide officieren van justitie, de verdediging, de verdachte, de familie Verstappen en hun woordvoerder en advocaat fysiek in de rechtszaal aanwezig kunnen zijn. Onder de huidige maatregelen, zoals het houden van anderhalve meter afstand tussen personen, gaat dat niet. "Er zijn dan te veel personen in de zittingszaal aanwezig", zegt de rechtbank in een verklaring.

Deskundigenonderzoek
De rechtbank denkt dat de zaak nu eind september of oktober dit jaar zal plaatsvinden. Er is op 6 mei nog wel een pro-formazitting. Daarbij worden openstaande vragen over het deskundigenonderzoek toegelicht.

Het Openbaar Ministerie ziet geen problemen in het verschuiven van de data en zegt de planning van de rechtbank te volgen. Advocaat Gerald Roethof komt nog met een verklaring; hij moet zijn cliënt Brech nog spreken.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen