Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus zet streep door proces Bende van Venlo-kopman

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2020 - 10:34

Het proces van Bende van Venlo-kopman Frenkie P. (47) tegen de Nederlandse staat gaat voorlopig niet door. Door de coronacrisis is de zaak voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Frenkie zou op 1 april voor de rechter in Den Haag verschijnen.

Lees ook: Frenkie P. sleept staat voor de rechter

Vervroegde vrijlating
De Venlonaar werd in mei 1994 gearresteerd en kwam sindsdien niet meer op vrije voeten. Hij werd bijna twee jaar na zijn arrestatie in hoger beroep tot levenslang veroordeeld. In Den Haag wilde hij knokken voor een kans op vervroegde vrijlating, of in ieder geval enige vorm van perspectief.

Geen nieuwe datum
Advocaat Sjanneke de Crom heeft echter te horen gekregen dat er een streep door de zaak is gehaald. "En er is nog geen nieuwe datum ingepland", bevestigt ze. "We moeten nu eenmaal voorzichtig zijn allemaal. Bij ons op kantoor hebben we bijvoorbeeld ook besloten dat we alleen nog naar de gevangenis of rechtbank gaan als het écht niet anders kan."

Zeven moorden
Frenkie moet dus nog even op zijn kans wachten. Tot die tijd blijft hij vastzitten voor het liquideren van Ibrahim Karaca, de horlogemoord op Jeu Wissink, de roofmoord op het bejaarde echtpaar Van Rijn in de Venlose Klagenfurtlaan en drie moorden op onbekend gebleven slachtoffers.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen