Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus zet streep door proces Bende van Venlo-kopman

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2020 - 10:34

Het proces van Bende van Venlo-kopman Frenkie P. (47) tegen de Nederlandse staat gaat voorlopig niet door. Door de coronacrisis is de zaak voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Frenkie zou op 1 april voor de rechter in Den Haag verschijnen.

Lees ook: Frenkie P. sleept staat voor de rechter

Vervroegde vrijlating
De Venlonaar werd in mei 1994 gearresteerd en kwam sindsdien niet meer op vrije voeten. Hij werd bijna twee jaar na zijn arrestatie in hoger beroep tot levenslang veroordeeld. In Den Haag wilde hij knokken voor een kans op vervroegde vrijlating, of in ieder geval enige vorm van perspectief.

Geen nieuwe datum
Advocaat Sjanneke de Crom heeft echter te horen gekregen dat er een streep door de zaak is gehaald. "En er is nog geen nieuwe datum ingepland", bevestigt ze. "We moeten nu eenmaal voorzichtig zijn allemaal. Bij ons op kantoor hebben we bijvoorbeeld ook besloten dat we alleen nog naar de gevangenis of rechtbank gaan als het écht niet anders kan."

Zeven moorden
Frenkie moet dus nog even op zijn kans wachten. Tot die tijd blijft hij vastzitten voor het liquideren van Ibrahim Karaca, de horlogemoord op Jeu Wissink, de roofmoord op het bejaarde echtpaar Van Rijn in de Venlose Klagenfurtlaan en drie moorden op onbekend gebleven slachtoffers.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen