Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus zet Limburg Festival onder druk

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 14:53

Het is onzeker of het Limburg Festival in 2020 doorgaat.

Dat heeft festivaldirecteur Jan Klompen woensdag laten weten.

Beslissing
"Door de maatregelen rondom het coronavirus kunnen we pas eind mei een beslissing daarover nemen", zegt Klompen. Om het virus in te dammen, zijn tot 1 juni evenementen verboden.

Vormen
Het Limburg Festival vindt, als het doorgaat, plaats van 12 tot en met 16 augustus in Midden-Limburg. "Ik kan me niet voorstellen dat de regering vanaf 1 juni meteen alle vormen van evenementen weer vrijgeeft", denkt de festivaldirecteur. Hij verwacht eerder een stapsgewijze invoering.

Scenario’s
Klompen houdt dan ook rekening met verschillende scenario’s. "Misschien mogen grootschalige buitenevenementen straks nog niet." In dat geval kan er dus geen theaterfietstocht plaatsvinden waar 1.000 cultuurliefhebbers aan deelnemen. "Wellicht dat we alleen kleinschalig locatietheater mogen aanbieden, voor maximaal 100 bezoekers", geeft hij als voorbeeld.

Afzeggingen
Een ander probleem waar het theaterfestival misschien mee moet worstelen, is afzeggingen van gezelschappen. "Die zijn er nu nog niet, maar als gezelschappen nog lange tijd niet mogen repeteren, gaan die er wel komen", voorspelt Klompen. "Zij moeten de voorstelling in elkaar gieten en als dat niet mag, kunnen ze hem uiteindelijk ook niet komen spelen."

Voorstellingen
De 2019-editie van het Limburg Festival telde 175 voorstellingen, uitgevoerd door 50 gezelschappen. Die waren te zien in Roermond, Leudal, Maasgouw, Weert, Nederweert, Echt-Susteren en in het Duitse Wassenberg.

Als het kabinet de huidige maatregelen tot en met de zomer verlengt, kan het Limburg Festival niet doorgaan.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen