Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus nu ook over de grens bij Kerkrade

Geplaatst opvrijdag 28 februari 2020 - 10:36

Het coronavirus is vrijdagochtend opgedoken in Herzogenrath.

Net over de grens bij Kerkrade is het virus ontdekt bij een vrouw uit die Duitse gemeente.

Carnavalszitting
Zij zou het virus hebben opgelopen tijdens een carnavalszitting in Gangelt op 15 februari, meldt de stadsregio Aken. Bij die zitting werden ook andere mensen in de regio rond Gangelt besmet. De vrouw verblijft thuis in quarantaine. Contacten van de vrouw zijn in de nacht van donderdag op vrijdag op de hoogte gesteld, en worden onderzocht.

Gangelt
Eerder werd het virus al vastgesteld bij meerdere mensen in en om het Duitse Gangelt, over de grens bij Schinveld. Daar zijn inmiddels 20 mensen besmet met het virus.

Lees ook: Aantal coronabesmettingen rond Gangelt loopt op

Het eerste Nederlandse geval van coronabesmetting is donderdag vastgesteld bij een man uit het Noord-Brabantse Loon op Zand.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen