Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus: meer besmettingen gemeld in Zuid-Limburg

Geplaatst opwoensdag 29 april 2020 - 15:10

Het coronavirus lijkt nog steeds op zijn retour in onze provincie, al zijn er woensdag flink meer besmettingen gemeld in Zuid-Limburg dan in Noord-Limburg.

Dat blijkt uit cijfers van de twee Limburgse GGD's.

Coronacijfers 29 apr 2020
Beeld: L1

Verschil tussen Noord en Zuid
De GGD Zuid-Limburg meldde woensdag 83 nieuwe besmettingen, terwijl de GGD Limburg-Noord slechts 9 nieuwe besmettingen rapporteert. Het aantal besmettingen in onze provincie staat daarmee op 4.173. Het hoge aantal komt volgens infectie-arts Volkert Hackert van de GGD Zuid-Limburg door het vaker testen.

"We zijn vorige week begonnen om instellingen voor langdurige zorg zelf te laten testen. Limburg-Noord is daar al eerder mee begonnen, die doen dat al een hele tijd. Wij hebben die testen tot vorige week zelf in handen gehouden", zegt Hackert. "Zeker in de beginfase zie je dat instellingen veel testen, dan komen er ook meer positieve resultaten uit."

De arts benadrukt dat de sterfgevallen en ziekenhuisopnames het belangrijkste zijn om uit af te leiden of het coronavirus op zijn retour is.

Sterfgevallen en opnames
Het aantal nieuwe gemelde sterfgevallen is wederom laag. Sinds woensdag zijn er vijf nieuwe sterfgevallen gemeld. In totaal heeft het coronavirus nu aan 598 Limburgers het leven gekost.

In totaal zijn 1.591 Limburgers opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Dat is een stijging van 16 ten opzichte van dinsdag.

Lees ook: Corona in Limburg: cijfers van 29 april

Landelijke cijfers
Het RIVM heeft 145 nieuwe meldingen binnengekregen over sterfgevallen die zijn veroorzaakt door het coronavirus. Daarmee is het officiƫle Nederlandse dodental opgelopen tot 4.711. Verder zijn er 76 nieuwe ziekenhuisopnamen gemeld sinds maandag. In totaal zijn nu minstens 10.685 coronapatiƫnten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Het aantal positief geteste Nederlanders is opgelopen tot 38.802. Dat zijn er 386 meer dan 24 uur geleden. Het aantal besmettingen ligt waarschijnlijk veel hoger.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen