Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus: lichte stijging in aantal ziekenhuisopnamen

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2020 - 15:11

Er is een stijgende lijn te zien in het aantal coronagerelateerde ziekenhuisopnamen in Limburg de afgelopen dagen.

Dat blijkt uit cijfers van de twee Limburgse GGD'en.

Coronacijfers 16 mei
Beeld: L1

Lichte stijging
Sinds vrijdag zijn er 8 nieuwe ziekenhuisopnamen gemeld. De afgelopen tijd was het aantal ziekenhuisopnamen constant laag, maar de afgelopen vier dagen is er weer sprake van een lichte stijging. In totaal zijn nu minimaal 1.727 mensen met coronagerelateerde klachten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Eén sterfgeval
In de afgelopen 24 uur is er één nieuw sterfgeval gemeld in Zuid-Limburg. In totaal heeft het coronavirus nu minstens 689 Limburgers het leven gekost. Het werkelijke aantal ligt hoger omdat niet iedereen is getest.

Lees ook: Twee maanden corona: 1270 doden meer dan verwacht

Het afgelopen etmaal zijn er 17 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Daarmee komt de teller op 4.710 Limburgers die positief zijn getest op het coronavirus.

Lees ook: Corona in Limburg: cijfers van 16 mei

Landelijke cijfers
Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5.670. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 27 nieuwe meldingen van overlijdens binnengekregen. Het werkelijke aantal doden ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven.

Landelijk zijn 45 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen vanwege het coronavirus. In totaal zijn er 11.537 mensen in Nederland opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Met 189 nieuwe gemelde besmettingen zijn nu minstens 43.870 mensen positief getest op Covid-19.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten