Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus in kleuterklas basisschool Tegelen

Geplaatst opmaandag 25 mei 2020 - 13:32

Een van de leerlingen van de kleuterklas van basisschool PassePartout in Tegelen is besmet met het coronavirus. De jongen (5) heeft een positieve test afgelegd.

Dat blijkt uit een brief die onder de ouders is verstuurd. De vader van de kleuter bevestigt de besmetting in gesprek met L1.

Geen klachten
"Mijn zoon had geen coronaklachten zoals bijvoorbeeld koorts", zegt de vader van de kleuter. "De besmetting is toevallig ontdekt. Mijn zoon moest naar het ziekenhuis voor een geplande MRI-scan in verband met een aangeboren aandoening. Iedereen die in de MRI moet, wordt getest. Zo hebben we het ontdekt." De ouders van de kleuter waren totaal verrast omdat de jongen geen klachten had. "Als hij die test in het ziekenhuis niet had gedaan, hadden we er niets van gemerkt."

kleuter OK
Het bericht dat de ouders van de school kregen over de coronabesmetting
Foto: L1

Moeder ook getest
De moeder van de kleuter werkt in de zorg en is ook getest. Zij is niet besmet met Covid 19. De kleuter kan drager zijn van het virus en moet daarom nog een week thuis blijven. "Als hij daarna 24 uur klachtenvrij is, mag hij weer overval naartoe gaan", zegt zijn vader. De ouders hebben geen idee waar de kleuter besmet is geraakt.

Onderzoek GGD
"Er is contact geweest met de ouders van het kind en met de ouders van kinderen met wie de kleuter gespeeld heeft", zegt voorzitter Hans Soentjes van scholenkoepel Kerobei. "De GGD doet nu verder onderzoek." Volgens Soentjens worden er voorlopig nog geen extra maatregelen getroffen. "We volgen de richtlijnen van de GGD."

Lees ook: School Roermond maandag gesloten na coronabesmetting

Twee scholen
Op twee andere scholen in Limburg werd eerder al een coronageval gemeld. Basisschool de Brink in Roermond blijft maandag dicht. Vorige week werden vier besmettingen op basisschool De Veldhof in Eygelshoven gemeld. Daar heeft de GGD besloten de school dicht te houden en over te gaan op digitaal onderwijs.

Lees ook: Geen nieuwe besmettingen op school Eygelshoven

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen