Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus houdt attractieparken langer dicht

Geplaatst opvrijdag 27 maart 2020 - 11:41

Attractieparken in Limburg schuiven vrijwel allemaal de datum waarop ze hopen weer open te gaan, verder naar voren.

Twee weken geleden dachten bijvoorbeeld Toverland en GaiaZoo komend weekend weer open te kunnen. Dat is aangepast, al zijn veel bedrijven nog optimistisch.

Juni
Alleen Kasteelpark Born laat op de website weten tot zeker 1 juni dicht te blijven. Tot die datum heeft de rijksoverheid alle evenementen en grote bijeenkomsten verboden. Maar de meeste andere uitjes durven zo ver nog niet te gaan.

Sevenum
Toverland in Sevenum meldt op 6 april weer open te gaan, maar heeft ook alvast twee evenementen die in mei gepland stonden afgelast. Ook waarschuwt het attractiepark bezoekers vooral de website te checken voor het geval dat de opening opnieuw wordt uitgesteld. Abonnementshouders en anderen die een kaartje hebben voor een dag waarop het park dicht is, worden volgens een woordvoerder gecompenseerd.

Lees ook: Toverland sluit deuren vanwege coronavirus

Dierentuin
Dierentuin GaiaZOO in Kerkrade hoopte ook na dit weekend weer open te kunnen, maar noemt nu onder voorbehoud 6 april als datum. Ook daar komen veel vragen binnen van abonnementshouders die zich zorgen maken om hun geld. De dierentuin verzekert dat er een oplossing komt, maar heeft die nog niet klaar omdat ook daar de personele bezetting is ingekrompen vanwege de coronacrisis.

Lees ook: GaiaZOO dicht vanwege corona

Seizoenskaarthouders
Mondoverde in Landgraaf kondigde half maart al aan tot tenminste 6 april dicht te blijven. Het attractiepark met tuinen, dieren en speeltoestellen probeerde twee weken nog open te blijven voor seizoenskaarthouders, maar kwam daar na een dag op terug en sloot op zondag 15 maart. De datum van 6 april wordt ook genoemd door Kinderstad in Heerlen, het Sprookjesbos in Valkenburg en speelpark Klein Zwitserland in Venlo. Pretpark De Valkenier heeft vrijdag 10 april op de kalender staan op weer open te gaan.

Buitenshuis vermaak is komend voorjaar ook niet te vinden op de kermis. Overal in Limburg zijn de voorjaarskermissen afgelast.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen