Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus heeft geen effect op aanmeldingen hbo en mbo

Geplaatst opmaandag 15 juni 2020 - 16:11

Het coronavirus lijkt geen negatief effect te hebben op het aantal aanmeldingen voor het middelbaar en hoger beroepsonderwijs in Limburg.

Dat blijkt uit een rondgang langs onderwijsinstellingen in onze provincie.

Aanmeldingen Zuyd
Het aantal vooraanmeldingen bij Zuyd Hogeschool ligt tot dusverre met een stijging van ruim 7,3 procent boven het landelijk gemiddelde (4,3 procent). Vooral de opleidingen Interdisciplinary Arts, de Associate degree ICT, Mens en Techniek, de Vertaalacademie en European Studies doen het goed. Hierbij gaat het om vooraanmeldingen en nog niet om de echte inschrijvingen. Zuyd wil er daarom ook nog geen absoluut aantal aan verbinden. De werkelijke instroom en inschrijvingen in het hoger onderwijs worden grotendeels bekend in september of oktober.

Aanmeldingen Fontys
De Nieuwste Pabo, een samenwerking tussen Fontys Hogescholen en Zuyd Hogeschool, begint volgend schooljaar met 237 studenten. Vorig jaar waren dat er nog 218. De lerarenopleiding van Fontys loopt wat achter: vorig jaar waren er 232 aanmeldingen, nu 183. De opleiding Techniek en logistiek kent wel een stijging. Van 383 aanmeldingen vorig jaar tot 449 aanmeldingen. Het aantal aanmeldingen voor International Business is gestegen van 628 naar 657.

Mbo
Het VistaCollege laat weten dat het aantal aanmeldingen niet veel afwijkt ten opzichte van vorig jaar. Vorig jaar had de school 13.017 aanmeldingen. Het Citaverde College ziet, zoals verwacht, een lichte daling van het aantal aanmeldingen voor zijn mbo-opleidingen: van 538 vorig jaar naar 488 dit jaar.

Universiteit Maastricht heeft geen gegevens over de aanmeldingen bekendgemaakt. Dat gebeurt pas wanneer het aantal inschrijvingen exact bekend is.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen