Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus hakt erin bij bedrijfsleven

Geplaatst opdinsdag 17 maart 2020 - 17:07

Bijna acht op de tien bedrijven gaan werktijdverkorting aanvragen, zo blijkt uit onderzoek.

Dat is een forse stijging vergeleken met de vorige enquête, twee weken geleden. Toen maakte nog maar een op de tien gebruik van deze regeling.

Opdracht
Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de Limburgse Werkgevers Vereniging LWV, Ondernemend Venlo, Parkmanagement Midden-Limburg en de Samenwerkende Industrieterreinen Maastricht (SIM).

Crisis
Uit de enquête blijkt ook dat twee op de drie ondernemers uitstel van belastingen gaat aanvragen. Een derde van de ondervraagden overweegt een overbruggingskrediet. De bedrijven geven aan dat deze voorzieningen van groot belang zijn om de crisis te overleven.

Lees ook: Corona-angst op de werkvloer: ondernemers ongerust

Overleven
Ook de lagere overheden kunnen een helpende hand toesteken, menen de ondernemers. Gemeentelijke belastingen moeten volgens hen worden uitgesteld of gespreid. Ook roepen ze overheden op om sneller te betalen om te voorkomen dat bedrijven hun schulden niet kunnen betalen. Overheden blijken vaak erg traag te zijn met betalen van rekeningen.

Compenseren
Bedrijven die om dreigen te vallen, moeten snel geholpen worden. Dat kan onder andere door het verlagen of kwijtschelden van huurschulden. Ondernemers die hun deuren moeten sluiten, moeten gecompenseerd worden.

Lees ook: LWV: Noodfonds nodig voor bedrijven vanwege corona

Besmet
Uit de enquête blijkt ook dat de berichtgeving van de overheid vaak niet duidelijk is. De werkgevers willen bijvoorbeeld weten hoe ze moeten handelen als een personeelslid besmet is.

Lees hier alles over het coronavirus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen